KHAS UNTUK ANAK BANGSA KU

Saturday, 16 February 2013

VIDEO DI AMBANG HARUN DIN KELUAR DARIPADA PAS

VIDEO YANG DIGERUNI PAKATAN RAKYAT

DATO HARUN DIN ISTIHAR KELUAR PAS!!!


Berita yang baru MB terima mendakwa bahawa Dato Harun Din telah mengistiharkan keluar daripada Parti Islam Semalaysia (PAS). Kenyataan media akan di keluarkan dalam masa terdekat.


Keputusan tersebut di lakukan setelah Karpal Singh dan DAP bertalu-talu mendesak beliau untuk menarik balik fatwa Majlis Syura yang tidak membenarkan Khalimah Allah digunakan oleh Kristian. Malah yang menyebabkan Dato Harun Din sangat marah apabila Bang Anwar Bin Ibrahim secara terang-terangan di dalam satu Majlis Sambutan Tahun Baru Cina di Sabah menyatakan Pakatan Rakyat akan membenarkan Kristian menggunakan khalimah Allah di dalam kitab bible dan ajarannya. 


Nantikan Sidang Media Dato Harun Din bersama Hassan Ali ESOK!!!

Juga anda boleh lihat di sini, sini, sini, sini, dan sini.

GEMPAR!!!GM13 MERAYU BANTUAN UMNO AKHIRNYA!!!


Akhirnya perjuangan Gerakan Mahasiswa PRU13 hanya menjadi kisah dongeng sahaja. Tepat jam 10.40malam sebentar tadi, GM13 telah bergerak pulang ke Kuala Lumpur. Mari kita saksikan PEMBOHONGAN BODOH bagi menyembunyi kebenaran sebenar terlebih dahulu.Kenyataan ini di keluarkan bagi menyembunyikan KEMALUAN mereka kerana gagal dan dimalukan disebabkan tidak mendapat sokongan Bang Anwar Bin Ibrahim.


Amboi... Beratus motor dan kereta yang mengiringi mereka yer... Nak tahu kebenarannya???

Mari saksikan...

Kalau ratusan motor dan kereta, di manakah motor dan kereta itu berada??? 


Hanya beberapa orang sahaja ahli PAS bawahan menghantar mereka ini pulang dengan menaiki BAS.
Mari MB ceritakan hasil maklumat dalaman yang MB perolehi. Dakwaan menyatakan Syis Abdul Kadir dan Ehsan bertungkus lumus mendapatkan bantuan daripada Bang Anwar Bin Ibrahim bagi menyelesaikan masalah yang dialami. Tetapi malangnya Bang Anwar Bin Ibrahim meminta mereka meneruskan provokasi hingga tercentus sesuatu yang dapat di perbesarkan. Malangnya GM13 tidak berjaya lakukan. Syis Abdul Kadir merayu bantuan dari pemimpin-pemimpin PR untuk mengambil mereka pulang ke Kuala Lumpur. Tetapi malangnya tidak ada langsung Pemimpin PR yang sudi membantu.

Akhirnya Syis Abdul Kadir mencapai satu keputusan setelah berbincang dengan ahli-ahli GM13 ini. Mereka sepakat meminta bantuan daripada Pengerusi UMNO di situ menghantar mereka pulang.


Disebabkan mengasihani mereka ini yang telah dipergunakan oleh Bang Anwar Bin Ibrahim, UMNO telah bersetuju membantu dengan menawarkan bas untuk membawa GM13 pulang ke KL.

Hasil bantuan UMNO, GM13 bergerak pulang ke Kuala Lumpur tepat jam 10.40malam sebentar tadi dengan diiringi pihak Polis.

Pesanan MB buat GM13. Jangan kamu angkuh merasakan diri kamu hebat kerana akhirnya kamu tunduk merayu kepada UMNO jua.

Friday, 15 February 2013

PEMBONGKARAN GM13 DIKEPONG DAN DI SERANG


Sekarang ini sedang gempar isu mahasiswa GM13 dikepong, dipukul dan sebagainya di dalam blog-blog dan portal pembangkang. MB pelik dan hairan kenapakah bila ini terjadi mereka menyebarkan provokasi meminta bantuan daripada seluruh masyarakat datang membantu? Kenapa tidak meminta bantuan daripada pihak Polis? Adakah selepas perancangan jahat mereka lakukan baru nak pergi berjumpa polis seperti mana kes pukul tempoh hari? 


Ekhsan Bukhari sampai saat ini tidak memberi kerjasama kepada pihak polis dengan menyerahkan laporan kesihatan selepas dipukul bagi mengesahkan ia dipukul. Kenapa???

MB telah bertanya kepada masyarakat di Pekan ini sebentar tadi kenapa masyarakat di sini mengepung dan mengamuk sekarang. Jawapan masyarakat di sini seperti yang MB jangkakan ialah :

MAHASISWA GM13 TELAH MELAKUKAN PROVOKASI DAHULU DENGAN MENGHINA MASYARAKAT KEPIMPINAN FELDA DAN MASYARAKAT DI PEKAN DENGAN MENYATAKAN MEREKA INI BUTA HATI DAN TERLALU BANYAK MAKAN DUIT HARAM HINGGA TIDAK SEDAR DIRI.

Mari kita merenung sekejap. Apa perasaan anda bilamana anda di hina dan di keji sebegitu???

Fikir-fikirkan.

*REVOLUSI BUNGA RAYA*

RUSIA UNDER ATTACK

BEDAH SIASAT GERAKAN GM13


MB mendapatkan respon daripada Peneroka Gugusan Felda di mana GM13 melakukan jelajah.
Antara suara-suara dan keluhan masyarakat Felda ialah :

1) GM13 ini telah memusnahkan keharmonian peneroka-peneroka gugusan Felda apabila terdapat gangguan  bunyi bising kenderaan yang di naiki mereka serta laungan-laungan mereka ini.

2) Terdapat ketidak selesaan anak-anak gadis di kampung ini apabila terdapat cubaan "membeli" oleh beberapa anak muda yang terlibat di dalam GM13 ini.

3) Ada di antara anak muda GM13 ini melakukan pemandangan mata ketidakpuasan hati kepada masyarakat Felda ini malah anak muda ini cukup pantang melihat perempuan cantik melalui depan mereka.

Anda berpikirlah sebagai seorang bapa kepada anak-anak anda.

#JANGAN SEBARKAN VIDEO KEJAHATAN ANWAR INI!!!


JANGAN SEBARKAN VIDEO INI JIKA ANDA TIDAK MEMPUNYAI JIWA DAN PERASAAN SAYANGKAN MALAYSIA.

Video ini mendedahkan segala demontrasi yang dianjurkan pembangkang sebenarnya telah dirancang dengan begitu rapi sekali dan melibatkan perancangan daripada tangan-tangan asing.

Semoga video ini dapat di gunakan oleh anda semua untuk menyedarkan mahasiswa, anak muda dan masyarakat tentang segala perancangan jahat Bang Anwar Bin Ibrahim yang dibantu oleh agen-agen yahudi untuk menghancurkan negara tercinta ini.*REVOLUSI BUNGA RAYA*

VIDEO YANG GM 13 TAKUTI


Mahasiswa Pembangkang harus sedar bahawa mereka kini telah mengabaikan pelajaran. Mereka yang terlibat di dalam GM 13 rata-ratanya keciciran di dalam pelajaran. Mereka inikah yang rakyat hendak percayai?

MB tujukan video di atas bagi menyedarkan puak-puak mahasiswa Bang Anwar Bin Ibrahim bahawa mereka masih belum ada apa-apa kelulusan.

#PLAN JAHAT ANWAR KE ATAS TUN M DI DEDAHKAN
Suatu masa dulu kepimpinan Tun Dr Mahathir pernah dikeji dan dihina. Pernah digelar MAHA FIRAUN. Namun selepas peletakkan jawatan Tun Dr Mahathir sebagai Perdana Menteri, barulah rakyat sedar betapa hebat dan gagahnya kepimpinan serta idea-idea yang di centuskan oleh Tun Dr Mahathir.

Tidak dinafikan bahawa ramai rakyat mengharapkan Tun Dr Mahathir kembali memimpin negara setelah melihat kepincangan yang berlaku di dalam negara. Ada dakwaan yang menyatakan bahawa yang mampu mengalahkan Bang Anwar Bin Ibrahim ini hanyalah Tun Dr Mahathir sahaja. Dakwaan risikan dalaman menyatakan Bang Anwar Bin Ibrahim sentiasa memantau pergerakan Tun Dr Mahathir apabila Tun turun berceramah. Bang Anwar Bin Ibrahim sangat khuatir segala fitnah yang di lakukannya dapat dipatahkan oleh Tun Dr Mahathir.


MB mendapat maklumat mengatakan ada perancangan jahat yang sedang di usahakan oleh Bang Anwar Bin Ibrahim bagi membunuh karakter Tun Dr Mahathir kerana ketokohan dan kata-kata dari Tun Dr Mahathir bisa mengugatkan kedudukan Bang Anwar Bin Ibrahim ini. 

Perancangan yang di buat oleh Bang Anwar Bin Ibrahim adalah mendesak Tun Dr Mahathir bertanding semula di dalam PRU 13 ini bagi menutup desakan rakyat dan akar umbi PAS yang meminta Nik Ajis meletakkan jawatan. Awas dengan desakan ini!!!


*REVOLUSI BUNGA RAYA*

KEMUNGKINAN EKHSAN BUKHARI ADA HIV???


MB telah pergi merujuk balai polis di mana Ekhsan Bukhari ini membuat rekod polis tentang kes dipukul. Mengejutkan apabila terdapat unsur-unsur yang bagi MB sangat mencurigakan tentang kes ini. Kenapa?

Kes pukul ini telah diklasifikasikan RKM. Nak tahu apa itu RKM? Anda cari sendiri kerana MB tidak mahu anda mengatakan MB berbohong tentang cerita ini. Dalam siasatan MB mendapati Ekhsan Bukhari tidak dapat di hubungi dan tidak memberi kerjasama yang sepatutnya bagi menyelesaikan kes ini. Persoalan di sini Kenapa mamat ini tidak mahu membantu bagi menyelesaikan kes ini? Adakah kerana ia merupakan lakonan atau bagi menyelamatkan Safwan Anang???

Seperti yang sedia maklum di dalam sesuatu kes pukul, pihak yang dipukul harus membuat pemeriksaan kesihatan bagi mengesahkan dia di pukul. Tetapi di dalam kes ini, mamat ini enggan membuat pemeriksaan. Mengapa dan Kenapa??? Adakah mamat ini menghidap HIV???

Anda fikir-fikirkanlah.

Thursday, 14 February 2013

#GM13 MENIPU PAS SECARA TERANGAN


MB ingin mendedahkan penipuan yang dilakukan oleh GM13 di dalam satu ceramah di markas PAS Felda Chini yang mana MB dapat katakan GM13 telah menipu lebih kurang 60 orang ahli PAS yang hadir dalam ceramah tersebut.

Penipuan yang MB maksudkan ialah GM13 telah menyatakan bahawa mereka telah menghantar memorandum penubuhan GM13 ke pejabat Perdana Menteri tetapi tidak di layan. Kenyataan ini secara terang telah dinyatakan oleh Ekhsan.

MB ingin jelaskan di sini, sesuatu penubuhan parti, persatuan, kelab mahupun sesuatu NGO tersebut tidak perlu menghantar memorandum. Hanya perlu mengisi borang penubuhan dan menghantar minit mesyuarat penubuhan SAHAJA!!! Malah borang tersebut bukannya dihantar kepada pejabat Perdana Menteri. Tetapi dihantar kepada Jabatan Pertubuhan Malaysia atau lebih dikenali sebagai ROS!!! Maklumat lanjut boleh lihat di sini.

#BUKTI GM13 DIPERKUDAKAN DAN TERLIBAT POLITIK WANG!!!

Bila kerajaan Barisan Nasional beri BR1M , puak Bang Anwar Bin Ibrahim kata UMNO rasuah rakyat dan pelbagai kata-kata keji dilemparkan kepada barisan kepimpinan kerajaan.
Hari ini MB telah dikejutkan oleh beberapa blog yang mendedahkan bahawa mahasiswa tunggangan Bang Anwar Bin Ibrahim telah dikerah untuk memberi rasuah serta membeli undi daripada rakyat bahawa. Pendedahan ini telah membongkarkan kenapa GM13 beria-ia menjelajah seluruh negara. Bukan hanya bertujuan menyebar fitnah. Tetapi membeli undi rakyat.Ini antara risalah fitnah yang ditakburkan dan sampul duit yang diberikan oleh mahasiswa GM13 kepada felda Chini di Pahang. Selama ini di caci dan di keji serta dituduh UMNO mengamalkan politik wang. Ternyata Bang Anwar Bin Ibrahim sendiri telah menyemai sifat itu di peringkat mahasiswa sendiri. Cerita tentang pendedahan ini boleh lihat di sini.


MB ingin menyatakan di sini bahawa GM13 bukan mewakili suara Mahasiswa. Mereka ini telah dibayar oleh Bang Anwar Bin Ibrahim untuk memburuk-burukkan kerajaan. Awas!!! Mereka sanggup buat apa sahaja demi WANG sehingga sanggup memukul Eksan Bukhari bagi meraihkan simpati.


*REVOLUSI BUNGA RAYA*

HAKIKAT CUBA DISEMBUNYIKAN PAKATANAbdul Rahman Malik - Yang jelas, Datuk Harun Din tetap berpegang kepada keputusan Majlis Syura Ulama parti bahawasanya kalimah Allah adalah hak eksklusif umat Islam dan Syura menetapkan ia tidak boleh dibenarkan untuk diguna pakai dalam Bible berbahasa Melayu.

Sebab itu, walau dipujuk oleh Ketua Umum Parti Keadilan Rakyat, Datuk Seri Anwar Ibrahim dan Timbalan Presiden parti itu, pada malam Selasa, 4 Februari lalu, pendirian Timbalan Mursyidul Am PAS itu tidak goyah. Pada malam esoknya, beliau berada di Melaka untuk menyebarkan keputusan Majlis Syura berkenaan. 

Begitu juga dengan Ketua Dewan Ulama PAS, Datuk Harun Taib. Beliau menyerahkan kepada pihak kerajaan khususnya Kementerian Dalam Negeri untuk mengambil tindakan jika ada dikalangan anggota Pakatan Rakyat tidak kira PAS atau PKR yang mahu meneruskan gesaan Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng mahu Bible bahasa Melayu yang menggunakan kalimah Allah disebar-guna di seluruh negara.

Harun Taib lebih cintakan kebenaran dan umat Melayu Islam

Bukan Harun Taib tidak peduli atau kurang kasihnya pada PAS. Namun sebaliknya beliau lebih cintakan kebenaran dan umat Melayu Islam supaya jangan ditimpa mudarat lebih besar di kemudian hari tergelincir dari landasan iman dek sikap liberal segolongan pemimpin PAS yang tidak segan silu mengenepikan pandangan ulama dan kemaslahatan umat di masa akan datang.

Perbedaan pandangan ini nyata. Sebab itu, Mursyidul Am PAS, Tok Guru Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat pun bungkam. Pada mulanya beliau berserta dalam kotak pemikiran Anwar Ibrahim dan Presiden PAS, Tuan Guru Datuk Seri Abdul Hadi Awang bahawa kalimah Allah boleh digunakan sesiapa sahaja asalkan bukan dengan tujuan menghina agama umat Islam. 

Bagaimanapun apabila mempengerusikan mesyuarat Majlis Syura Ulama PAS pada 13 Januari lalu, beliau akur bahawa hujah ulama lain lebih bernas daripada pegangannya. Setelah menurunkan tandatangan di atas lembaran ketetapan Majlis Syura itu, Nik Aziz terpaksa kelu. Beliau menjunjung kewibawaan Majlis Syura yang dipengerusikannya. Beliau tidak akan menyanggahnya. 

Soal berubah haluan dan citarasa adalah lumrah dalam PAS?

Namun ada pandangan luar PAS yang menganggap soal berubah haluan dan citarasa adalah lumrah dalam PAS. Menurut pendakwah, Datuk Dr Asri Zainal Abidin ketidaktentuan pemikiran kepimpinan PAS ini membiak kecelaruan dalam pemikiran pengikut dan pemimpin PAS. 

“Saya rasa ada kekeliruan pada pendirian PAS dalam masalah itu. Sekejap dia cakap lain, sekejap cakap lain (pula),’ katanya, ketika mengulas keengganan pimpinan PAS untuk merujuk kembali kepada Majlis Presiden Pakatan Rakyat bahawa pendirian PAS sudah berubah daripada pandangan presidennya yang dibuat dalam mesyuarat berkenaan pada 8 Januari 2013.

Isu kalimah Allah: Ketegasan Nik Aziz amat dituntut

Mungkinkah keengganan Haji Hadi ini kerana beliau berasa “malu-alah” pada pimpinan Pakatan Rakyat kerana mempunyai pendirian yang tidak konsisten? Atau, lebih berbahaya lagi mungkinkah ini ialah kerana kurang yakin kepada ketetapan yang dibuat oleh Majlis Syura Ulamanya sendiri?

Sebagai presiden parti beliau harus melaksanakan ketetapan Majlis Syura Ulama dan bukan teragak-agak untuk menyatakan pendirian parti pada umum, terutama kepada PKR dan DAP. 

Di sini ketegasan Nik Aziz amat dituntut. Sebagai Pengerusi Majlis Syura beliau bertanggungjawab menjelaskan “pendirian PAS yang lebih jelas itu” kepada bukan sahaja kepimpinan PAS tetapi kepada kerabat Pakatan Rakyat juga. Islam itu jelas. Nik Aziz tidak boleh memberi gambaran yang samar akan ketelusan Islam. 

“Sindrom ulama bisu”

Perkara paling buruk yang boleh berlaku pada gerakan Islam seperti PAS ialah bila ia dilanda “sindrom ulama bisu”. Ketika itu ulama kelu untuk menyatakan kebenaran. Walaupun ia sudah melaksanakan perintah Allah “syura bainahum” atau bermesyuarat dikalangan kamu.

Keputusan yang dibuat oleh ulama PAS itu berpaksi kepada waqi’ atau realiti semasa. Dalam iklim sosial dan politik Malaysia, kedudukan Islam amat jelas baik di segi perlembagaan mahupun penghayatan. 

Ia tidak pernah dipersoalkan secara terbuka oleh mana-mana pihak sebelum ini. Namun mutakhir ini ada segolongan orang Islam sendiri yang mahu merebut tampuk kekuasaan, sedang berusaha mengapikan kaum-kaum dan penganut agama lain agar mempertikaikan kedudukan istimewa Islam di negara ini.

Allah tetap Allah 

Mereka diapikan dengan hujah hak kebebasan bersuara dan beragama yang mahu kedudukan yang sama rata dengan umat Islam. Bagi umat Islam tiada harta atau kuasa lebih besar daripada pegangan tauhid mereka Allah itu Satu. Ia tunggal. Tiada yang setanding Dia. Tidak Jesus, si anak Tuhan atau Roh Suci jelmaan Tuhan. Allah tetap Allah!

Kerukunan hidup di Malaysia selama ini berpaksi kepada kontrak sosial yang bertunjangkan Perlembagaan Negara. Entah apa tujuan Guan Eng mahu merubah perimbangan ini, amat mudah diterka. Begitu juga minat yang sekonyong-konyong ditunjukkan oleh kalangan penganut dan pemimpin Kristian yang mendesak mahu menggunakan sebutan “Tuhan tiga serangkai” mereka dengan kalimah Allah.

Ia seolah-olah mencabar bahawa Allah itu sebenarnya tiga dan bukan Esa seperti yang diimani oleh umat Islam. Jika itu tiada unsur mempermain atau menghina teras iman umat Islam apakah namanya itu, PAS?

Syukur masih ada Haron Din dan Harun Taib yang tidak mahu menggadaikan kedaulatan Islam dengan sekelumit kuasa politik dengan meletakkan kesucian zat Allah sebagai cagarannya. 

Ustaz Ibrahim Libya

Usahlah melakukan kesilapan akidah yang besar sekali lagi. Pernah Ustaz Ibrahim Libya meletakkan jawatannya di Pusat Islam dan kembali ke kampung halamannya di Memali, Baling, Kedah demi menegakkan sebuah Negara Islam. 

Beliau terpanggil untuk menyahut seruan pemimpin muda PAS, Abdul Hadi Awang bahawa PAS menentang Umno kerana Umno itu berpandukan undang-undang dan perlembagaan kafir. Menentang Umno adalah jihad. Jika terkorban kerana itu, ia adalah syahid. PAS mahu menegakkan Negara Islam di Malaysia.

Persoalannya, adakah benar Ibrahim Libya syahid? Apabila PAS mula berasmara dengan DAP dan PKR ia melafazkan bahawa perjuangannya yang sebenarnya kini ialah mendirikan sebuah Negara Berkebajikan. Negara Islam, kata PAS pimpinan Hadi, tiada tertera dalam al-Quran?SUMBER DI AMBIL DI SINI.

GEMPAR!!! SUSPEK PUKUL EHSAN BUKHARI SUDAH DI KENAL PASTI!!!!

Setelah membaca artikel daripada sahabat MB di sini, MB terus menjalankan siasatan dengan mendapatkan sumber dalaman yang boleh dipercayai.


Sumber dalaman MB mendakwa bahawa Safwan Anang bakal menarik diri daripada GM13 setelah kecewa dengan sikap seseorang yang membelakangkan dirinya dalam segala gerak kerja GM13. Dakwaan tersebut menyatakan Safwan SANGAT TERKILAN dengan sikap mamat ni umpama terasa di liwat daripada belakang.

Terkejut dengan dakwaan tersebut, MB merisik lagi siapakah orangnya. Hasilnya MB mendapati bahawa Safwan Anang sedang berlaga angin dengan Ehsan Bukhari. Ehsan dikatakan menerima bayaran lebih daripada Safwan Anang dalam gerak kerja GM13 ini menyebabkan Ehsan lebih ke hadapan didalam setiap perancangan yang di jalankan. Malah tidak menghormati Safwan dalam membuat sebarang keputusan.

Dakwaan tersebut menyatakan Safwan sangat terkilan hingga sanggup bertumbuk dengan Ehsan Bukhari terutama apabila gadis kesukaan Safwan Anang cuba dirisik-risik oleh Ehsan Bukhari. Satu demi satu perkara berlaku yang mana menambahkan keretakan di dalam GM13 ini.


Persoalan MB di sini :

1) Adakah Safwan Anang yang mengupah orang untuk memukul Ehsan Bukhari memandangkan tahap kemarahan Safwan seperti hampir kemuncaknya?
2) Adakah perancangan Ehsan Bukhari ini di pukul disebabkan ketidakpuasan hati yang tercentus antara mereka berdua?

Semua yang terlibat di dalam GM13 boleh menjadi saksi kekeruhan perhubungan oleh Safwan Anang dan Ehsan Bukhari ini. Antara lain mahasiswa dan rakyat sendiri dapat melihat Safwan Anang mula menjauhkan diri daripada GM13 ini.

*REVOLUSI BUNGA RAYA*


MELAYU ABAIKAN JIKA ANDA TIDAK ADA JIWA DAN PERASAAN!!!

MB menyeru kepada semua supaya luangkan masa seketika dan hayati kata-kata di dalam video di bawah ini.


PRU13 semakin hampir tiba. Jika di analisis mengatakan Barisan Nasional untuk PRU kali ini akan berhadapan dengan satu saingan yang amat sengit. Analisis menunjukkan isu-isu yang melibatkan Dato Seri Najib hampir selesai dan rakyat kembali menyokong kepimpinan Dato Seri Najib.

Malangnya analisis politik mendapati cabaran Dato' Seri Najib kali ini bukannya daripada Pakatan Rakyat. Tetapi cabaran yang Maha Hebatnya datang daripada dalaman sendiri baik daripada dalam kerajaan mahupun parti. Isu sabotaj saban hari makin bertambah. Masih ramai lagi yang gilakan kuasa di sekeliling Perdana Menteri kita yang mengipas-gipas Dato' Seri untuk mendapatkan habuan.

Sudah banyak kali Dato' Seri Najib menyuarakan supaya memberi peluang kepada generasi muda untuk bersama-sama memimpin kerajaan. Malangnya permintaan Dato' Seri Najib umpama bercakap dengan tunggul kayu. Suara anak muda tidak didengari. Di buang terus bagaikan sampah sarap.

Walaubagaimanapun MB yakin anak-anak muda akan tetap berusaha keras memenangkan Barisan Nasional pada Pilihanraya Umum ke 13 ini. Selepas kemenangan Barisan Nasional nanti, MB yakin bahawa anak muda ini akan kembali bangkit membasmi serta mendesak perubahan pentadbiran nanti.

Buat masa ini, MB menyeru kepada seluruh rakyat supaya melupakan segala ketidakpuasan hati yang terbelenggu tersebut. Kita bersatulah dalam menumbangkan Pakatan Rakyat yang telah mencetuskan fenomena kacau bilau di dalam negara tercinta ini.

*REVOLUSI BUNGA RAYA*

GAMBAR CERITAKAN SEGALANYA!!!

Jom fikirkan bersama.


Apa pendirian GAMIS dan Persatuan Mahasiswa Islam tentang isu Khalimah Allah???

Di mana desakan suara GAMIS dan Persatuan Mahasiswa Islam terhadap penghinaan Khalimah Allah oleh puak DAP serta penyerbaran bible kepada murid sekolah?

Selama ini GAMIS dan Persatuan Mahasiswa Islam menyatakan mereka memperjuangkan ISLAM tetapi apabila ISLAM dipermainkan oleh DAP,mereka diam membisu. Kenapa?

Wednesday, 13 February 2013

KEBENARAN SEBENAR FITNAH GM13 YANG PERLU DIKETAHUI


Hari ini dapat di dengari antara fitnah yang di bawa oleh kuda-kuda anak muda tungangan Bang Anwar Bin Ibrahim ini menyatakan mahasiswa di universiti hidup tersesak dengan kos sara hidup yang tinggi. Malah kesempitan wang yang kritikal menyebabkan mahasiswa terpaksa bekerja sambilan. Ini menyebabkan mahasiswa tidak cukup berehat dan hadir ke kuliah dengan suasana muram, mengantuk dan tidak mampu fokus di dalam pembelajaran di kuliah.

MB menyatakan ini semua bohong dan fitnah yang sengaja diadakan oleh puak-puak Bang Anwar Bin Ibrahim ini. Lantas MB turun ke lapangan untuk mendengar sendiri masalah yang di hadapi oleh mahasiswa. Ini antara punca yang MB telah kenal pasti yang sangat ketara berlaku :


1) Membeli kereta dengan tujuan mudah untuk bergerak serta menunjuk-nunjuk dengan kemewahan yang ada.


2) Terlalu mengikut kemajuan zaman untuk membeli gadjet-gadjet terbaru walaupun harganya sangat mahal. Mengikut kajian beberapa pihak menunjukkan lebih daripada 50% mahasiswa menggunakan PTPTN untuk membeli telefon bimbit dan kamera apabila pinjaman di perolehi pada setiap semester. 


3) Mahasiswa terpengaruh untuk menjadi kaya secepat mungkin setelah melihat rakan-rakannya mengecapi kemewahan melalui perniagaan MLM yang ada di antaranya memerlukan modal beribu ringgit.

MB ingin bertanya kepada ibu bapa dan seluruh mahasiswa, adakah yang menyebabkan mahasiswa hari ini berada di dalam kesempitan adalah disebabkan oleh kerajaan? Adakah kerajaan memaksa mahasiswa hari ini membeli kereta, gadjet-gadjet dan menyertai MLM?

Percaya dan percayalah bahawa segala yang diceritakan oleh puak-puak GM13 ini adalah fitnah semata-mata!!! Mereka ini tidak langsung mewakili suara mahasiswa!!! Mereka ini dijadikan alat oleh Bang Anwar Bin Ibrahim bagi mencapai cita-cita peribadinya.


*Revolusi Bunga Raya*

MB DEDAHKAN PERANCANGAN EKSAN DI PUKUL!!!

Ingatan MB tentang penipuan Edikoup yang telah MB kantoikan semasa Pilihanraya Kampus tahun lepas masih segar di dalam ingatan MB. Bagi mereka yang telah lupa tentang cerita tersebut, mari MB imbauan kembali cerita tersebut. Masa Pilihanraya Kampus yang lepas, MB mendapat berita bahawa terdapat perancangan jahat di mana Edikoup telah merancang mengarahkan beberapa orang memukul dirinya bagi mendapatkan simpati mahasiswa. Malangnya perancangan tersebut telah berjaya MB gagalkan setelah mendapat sumber dari pihak dalaman.


Pada 12hb Febuari 2013, sekali lagi perancangan firaun mereka ini dijalankan. Kali ini Ehsan Bukhari yang dijadikan mangsa. Kecoh satu negara mereka fitnah mengatakan ini perbuatan UMNO dan arahan Dato Seri Najib.  


Lihatlah wajah mangsa yang tidak mampu melakonkan watak kesakitan. Dengan wajah gembira menceritakan bahawa lakonan dan penipuan sedang berjalan. 


Mari MB ulaskan laporan yang telah di buat oleh mamat gay firaun ini. Jika dahulu lakonan Edikoup menyatakan tidak dapat mengenal pasti no pendaftaran yang digunakan. Pada masa itu Edikoup berseorangan. TETAPI dalam kes mamat gay firaun ini melihatkan 3orang yang terlibat. Tidak logik ketiga-tiga tidak lihat no pendaftaran kenderaan yang terlibat memukul mereka ini. Malah MB difahamkan GM13 dilengkapi dengan kamera-kamera canggih bagi merakamkan segala yang terjadi. Mana gambar-gambar kejadian yang berlaku???

Percaya dan percayalah wahai Mahasiswa dan rakyat sekalian!!! Ini adalah satu penipuan yang telah dirancang bagi mengaibkan kepimpinan Perdana Menteri. Selepas ini MB akan ulaskan pendedahan yang lebih menarik tentang maklumat dalaman yang sangat sulit yang berlaku di dalam GM13 ini.


*REVOLUSI BUNGA RAYA*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...