KHAS UNTUK ANAK BANGSA KU

Thursday, 29 March 2012

PTPTN DIMANSUHKAN!!!


MB disini sangat tertarik dengan janji gula-gula bahawa sekiranya pakatan rakyat menang, PTPTN akan dimansuhkan. Jika dilihat memang sangat menarik minat seluruh mahasiswa khususnya yang telah menamatkan pengajian dan telah diblacklistkan oleh PTPTN. Apa pun disini MB ingin menyuarakan pendapat secara peribadi. Secara peribadi MB tidak setuju sekiranya dimansuhkan kerana ia akan menyebabkan para pelajar tidak akan rasa ada tekanan untuk belajar. Lumrah kehidupan bahawa untuk berjaya memerlukan kesedaran yang tinggi. Sekiranya tiada tekanan,  WOWWWWW.... Mahasiswa ini umpama bercuti di universiti la. Dapat duit, berjoli jer la.... Apa MB katakan ini adalah pengalaman yang MB lalui dan rasai.

Nasihat MB kepada mahasiswa, jangan terpedaya dengan janji-janji manis ini. Percaya cakap MB,apabila kamu telah melalui zaman pekerjaan nanti,kamu akan faham maksud MB. 

Untuk maklumat lanjut berkenaan isu PTPTN ini, anda boleh lihat di sini dan sini serta sini.

Wednesday, 28 March 2012

Mahasiswa Terkantoi Lagi!!! Panas!!!!

Mahasiswa Terkantoi Lagi!!! Panas!!!!


MB ingin KANTOIKAN lagi berhubung dengan tuntutan daripada pihak SMM supaya membebaskan kampus universiti daripada campur tangan politik luar. Di coretan hari ini MB ini mencoret sedikit berkenaan isu mahasiswa KUIN.Untuk rekod 5 OKT yang dituduh bersalah oleh pihak KUIN kerana 3 orang daripadanya menyertai demo menyatakan bantahan terhadap pembinaan Sekolah Insan Bestari manakala 2 lagi hanya mengeluarkan kenyataan media agar Menteri Besar Kedah turun padang menyelesaikan masalah di KUIN , mereka digantung KUIN 1 hingga 2 semester. Setelah 5 OKT membuat rayuan, rayuan mereka ditolak mentah-mentah oleh KUIN tanpa pengurangan hukuman. Setelah Rektor KUIN dan Menteri Besar Kedah enggan menerima rayuan, maka 5 OKT memfailkan saman di Mahkamah Tinggi.

MB ingin menarik perhatian mahasiswa. Ketika perbicaraan kes ini, kehadiran tokoh terkenal dari PAS iaitu Timbalan Presiden PAS Pusat, Mohd Sabu datang memberikan semangat dalam memperjuangkan hak mahasiswa. Hebat sangat ke 5 OKT ini??? Memang terbaik!!! Macam mana dengan tuntutan SMM di sini ???
Yang lebih menarik perhatian MB ialah peguam yang mewakili pihak KUIN ialah peguam terkenal Karpal Singh. Manakala 5 OKT ini diwakili peguam junior je. Secara peribadi MB tertanya-tanya pada diri MB sendiri. Bukankah Karpal Singh ini selalu memperjuangkan hak kebebasan rakyat. Tetapi didalam kes ini pada pandangan MB adalah sebaliknya iaitu menyekat hak kebebasan bersuara mahasiswa KUIN selain bercanggah dengan Buku Jingga.

Dan secara peribadi juga MB rasa ada pergolakkan antara Menteri Besar dengan Pakatan Rakyat di Kedah jika dilihat kepada isu-isu kebelakangan ini. Apa pun MB menyokong penuh Menteri Besar Kedah YAB Dato’ Seri DiRaja Ustaz Azizan Abdul RazakBagi MB mahasiswa-mahasiswa sejak kebelakangan ini banyak dipengaruhi anasir-anasir negatif. Mungkin sudah tiba masa tindakan lanjut diambil.

Keputusan kes mahasiswa KUIN ini akan diketahui pada 4 Mei nanti.

Tuesday, 27 March 2012

PANAS!!! PANAS!!! AYAHANDA KPT SUDAH BERSUARA!!!

PANAS!!! PANAS!!! AYAHANDA KPT SUDAH BERSUARA!!!


Tindakan mahasiswa Pro-M/Pro Pembangkang memberi batu nisan adalah suatu tindakan TIDAK MATANG!

Ayahanda kesayangan seluruh mahasiswa iaitu Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin akhirnya telah mengeluarkan kenyataan bahawa tindakan yang dibuat oleh pro-pembangkang tersebut sebagai TIDAK MATANG dan merupakan PUBLISITI MURAHAN.

Secara peribadi MB setuju dengan kenyataan yang dikeluarkan oleh Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin. MB begitu terkilan kerana orang yang cerdik pandai seperti mereka ini boleh bertindak dengan begitu sempit pemikiran mereka ini. LAYAKKAH MEREKA INI BERADA DI IPTA????

MB begitu berbangga memiliki seorang pemimpin seperti Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin. Mengapa MB berkata demikian??? Dari kenyataan yang dikeluarkan oleh Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin membayangkan bahawa mahasiswa yang terlibat ini TIDAK AKAN di ambil tindakan setelah apa yang mereka lakukan. MB rasa patut maafkan mereka kerana mereka ini sebenarnya terpengaruh dengan anasir-anasir luar.

Apa yang MB maksudkan berkenaan anasir-anasir luar ini, anda boleh lihat di sini dan juga di sini.

WALAUAPAPUN MB RASA, KITA PATUT MAAFKAN MEREKA. MARI KITA NYANYIKAN LAGU INI BERSAMA.......
Cerita terbaru blogger kapak :

PRO-MAHASISWA : PENDEDAHAN PANAS!! PART 2

PRO-MAHASISWA : PENDEDAHAN PANAS!!!
PART 2….Ini adalah sambungan daripada pendedaha sebelum ini. Sila baca di sini sebelum membaca pendedahan ini.

Pendedahan seterusnya MB akan bawakan bagaimana pelajar-pelajar baru ini didoktrinisasi dengan lebih mendalam. Pelajar-pelajar yang telah selesai mengikut Program Asas ini akan ditapis dan dinilai oleh otai-otai Pro-Mahasiswa ini samada boleh layak atau tidak untuk peringkat seterusnya. Bagi Pelajar-pelajar baru yang telah terpilih ini mereka akan menjalankan usrah yang mana Usrah ini adalah peringkat seterusnya iaitu Fasa ke 2 didalam modul pengkaderan Pro-Mahasiswa ini dan kebiasaannya ia dibahagikan kepada usrah untuk penyokong dan usrah untuk hardcore.

Didalam usrah dalam kumpulan penyokong baru ini kebiasaanya akan diketuai oleh seorang ABANG bagi kumpulan lelaki dan KAKAK bagi kumpulan wanita yang mana mereka ini lebih Senior. Fasa ke 2 ini dijalankan dengan penuh muslihat hingga ramai tidak menyedari ‘kemesraan’ dan ‘baik hati’ yang ditunjukkan oleh ‘ABANG dan KAKAK’ ini mempunyai niat dan tujuan lain. Dalam usrah yang dijalankan ini sebenarnya mereka secara halus menyemai unsur-unsur negatif supaya membenci kepada pentadbiran universiti dan Negara secara perlahan-lahan seterusnya melakukan pemberontakan. Ini terbukti dengan kewujudan demokrasi-demokrasi yang acap kali kedengaran dilakukan oleh mahasiswa Pro-Mahasiswa sejak kebelakangan ini.
Proses didalam modul Usrah ini terus berjalan dari semasa ke semasa sehingga pelajar-pelajar baru ini lengkap didoktrinkan dan skrip setiap IPTA adalah sama yang mana ia datang daripada GAMIS sebagai induk atau paying kepada PMI sebelum membentuk Jemaah baru. Penyokong-penyokong baru ini dikenalpasti dan seterusnya akan dibawa ke luar kampus bagi melaksanakan IDEOLOGI atau TUGASAN yang lebih MAHA BESAR.

DALAM EPISOD SAMBUNGAN SETERUSNYA…. MB AKAN MENDEDAHKAN BAGAIMANA PENDEDAHAN AHLI BARU INI KEPADA POLITIK LUAR KAMPUS…. WAH….KATANYA PRO-M NI TIDAK TERLIBAT DENGAN POLITIK LUAR KAMPUR KAN…. NANTI KITA SAKSIKAN K…..


Latest dari Blogger Kapak :

WAR ROOM PRO-M DIBONGKAR!!! Usrah Yang Terpesong!
PRO-MAHASISWA PENDEDAHAN TERBARU!!!

PRO-MAHASISWA : PENDEDAHAN PANAS!!!
PART 1….


Saban hari kita tertanya-tanya bagaimana Pro-Mahasiswa ini bergerak dan membentuk pengaruh. Dalam coretan hari ini MB akan mendedahkan bagaimana kaderisasi Pro Mahasiswa dibentuk. Apa yang MB dapat ulaskan gerakan ini begitu licin dan halus menyemai unsur-unsur negatif kepada mahasiswa. Kenapa MB berkata begitu??? Jom MB terangkan serba ringkas bagaimana ia berlaku.
Modul yang digunakan oleh Pro-Mahasiswa dalam membentuk gerakan ialah modul doktrinisasi dan pengkaderan yang mana penekanan disasarkan kepada kumpulan mahasiswa baru yang bersifat neutral dalam merekrut ahli baru. Otai-otai Pro-Mahasiswa yang telah dilatih akan berselindung di sebalik imej dan perwatakan yang baik bagi mendekati mahasiswa-mahasiswa baru di kampus. Dalam fasa pertama ini, Otai-otai Pro-Mahasiswa yang terlatih ini akan menumpu perhatian lokasi-lokasi atau aktiviti mahasiswa-mahasiswa baru didalam dunia universiti sebagai contoh ketika minggu pendaftaran pelajar baru. Pendekatan yang begitu halus digunakan iaitu mensasarkan kumpulan pelajar yang datang bersendirian atau bersama keluarga yang menggunakan pengangkutan awam. Otai-otai Pro-Mahasiswa ini akan menghulurkan segala bantuan yang diperlukan dan pada peringkat ini otai-otai Pro-Mahasiswa lebih kepada merapatkan perhubungan dengan pelajar-pelajar baru ini tapi pada masa yang sama mendapatkan no contact dan latar belakang pelajar-pelajar tersebut bagi memudahkan langkah-langkah seterusnya di ambil.
Pergerakan seterusnya otai-otai Pro-Mahasiswa ini ialah pengukuhan engagement melalui aktiviti kembara, interaksi, riadah dan pelbagai lagi. Program Asas dalam modul Kaderisasi ini bertujuan mewujudkan hubungan awal yang lebih kukuh dan kepercayaan dengan pelajar-pelajar baru ini. Kebiasaan Program Asas ini dilakukan diluar kampus bagi menarik minat pelajar-pelajar baru ini dan lokasi yang dipilih boleh dikatakan selalu menjadi lokasi pemimpin-pemimpin parti di luar kampus.

INI BARU PENDEDAHAN MB DI PERMULAAN…. KITA ADA SAMBUNGANNYA…. NANTIKAN SAMBUNGAN PENDEDAHAN INI DARI SEMASA KE SEMASA. PASTI HANGAT!!!

KEBENARAN SMM TERDEDAH!!!

KEBENARAN SMM TERDEDAH!!!


MB ingin mengulas satu perkara tentang tuntutan daripada SMM bagi mendapatkan kebenaran seluruh mahasiswa.Seperti yang mahasiswa ketahui pada 23 Mac 2012 lalu, seramai kira-kira 40 mahasiswa Pro Mahasiswa telah menyerahkan memorandum kepada KPT kira-kira pada jam 3.15petang. Terdapat 3 tuntutan yang diminta iaitu :

1.Menyegerakan Pilihan Raya Kampus 2012
2.Kembalikan demokrasi kampus
3.Bebaskan kampus dari campur tangan politik luar


Disini MB hanya ingin menyentuh tuntutan ke 3 iaitu Bebaskan kampus dari campur tangan politik luar. Disini MB ingin bertanya siapakah insan-insan didalam gambar ini dibawah ini:

Siapa insan yang MB bulatkan ini??? Tak tahu??? Boleh lihat di sini.


Ok... MB juga ingin mempersoalkan seorang insan ini. Secara jujurnya MB memang tidak mengenali beliau. Cuma MB tertarik sebab insan ini jika mahasiswa lihat didalam full video pasal demo ini,mahasiswa akan dapat perhatikan insan ini mengatur urus setiap pergerakan demokrasi ini. 
Sumber risikan MB yang tidak seberapa mendapati insan ini bukan calang-calang orangnya. Insan ini merupakan antara tenaga penggerak utama didalam demokrasi di Malaysia.... Dashyat.... Gerun MB mendengarnya. Apa pun MB berharap segala tuntutan yang dibuat biarlah selari dengan apa yang dilakukan.

MB disini tak kisah jika tuntutan itu baik dan memberi kebaikkan kepada mahasiswa-mahasiswa. MB pasti akan sokong. Cuma cara yang digunakan biarlah kena pada tempatnya. Jangan terpengaruh dengan anasir-anasir negatif dan mengikut telunjuk orang tertentu yang mengejar kepentingan diri sendiri. :)

Sunday, 25 March 2012

kembali memaafkan mereka demi Alif Ba Ta

kehkehkeh....dalam melayari youtube di malam hari...terjumpa video yang menarik di jiwa... nukilan daripada MB rasa yang sangat berjiwa patriotik dan cintakan keamanan..... Mari kita saksikan.....
Boleh ke kita Maafkan Mereka???
Kita hanya manusia biasa.... Marilah kita maafkan mereka dan berdoa mereka kembali ke pangkal jalan...
Kita sayangkan mereka......
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...