KHAS UNTUK ANAK BANGSA KU

Friday, 27 July 2012

GEMPUR SMM HABIS-HABISAN!!!


MB tersenyum kambing apabila melihat GEMPUR berbunyi untuk menjadi juara dalam menyatukan pro M. Pada pandangan MB sangat molek sekiranya difokuskan kepada penyatuan umat Islam kita keseluruhannya. Kenapa perlu hanya fokus pada sekelompok sahaja kumpulan???

Jika benar GEMPUR ingin menjadi jaguh handalan, kenapa tidak dikritik tindakan-tindakan yang dilakukan oleh kepimpinan SMM yang baru ini dengan tegas!!! Apa yang MB rasakan ini adalah hanya permainan bagi menjaga hati sahaja.


Walaupun secara terang-terangan Khalid Syiah ini merendahkan kepimpinan Pro Mahasiswa dulu, tidak ada seorang pun yang bangkit melawan kata-kata Khalid Syiah ini. Mana kepimpinan Pro Mahasiswa dahulu yang lantang bersuara sehingga berjaya menawan beberapa ipta dahulunya??? Kepimpinan dahulu walaupun tidak sealiran dengan MB tetapi MB tetap menghormati mereka ini kerana mereka ada ketegasan dan maruah tersendiri dan berpegang pada asas perjuangan.

Tetapi hari ini MB melihat kepimpinan Pro Mahasiswa yang baharu ini begitu keji hingga sanggup mencemarkan maruah negara kerana dek Bang Anwar Bin Ibrahim. Jika kepimpinan Pro Mahasiswa yang lama masih sayangkan asas perjuangan, ayuh bangkit melayu kepimpinan Pro Mahasiswa yang baru ini. Lawan Safwang chair, khalid syiah, adam tiang dan rakan-rakan nya ini. Thursday, 26 July 2012

RAKYAT KEDAH MAHUKAN MUKRIZ MAHATHIR JADI MBSatu kajian oleh Universiti Utara Malaysia menyatakan bahawa anak kepada bekas perdana menteri, Datuk Mukhriz Tun Mahathir merupakan pilihan ramai sebagai bakal calon menteri besar Kedah.
NONEKajian yang dibentangkan oleh Prof Madya Dr Rohana Yusof itu dari UUM juga menyatakan bahawa BN lebih berpeluang untuk merampas Kedah dari tangan PAS dalam pilihan raya umum akan datang.

"Rakyat Kedah inginkan seorang menteri besar yang mampu menyelesaikan masalah mereka dan pada masa yang sama rajin menemui rakyat.

"Nada ini secara tidak langsung memberi gambaran ketidakupayaan menteri besar dari kerajaan PAS melaksanakan tanggungjawab yang diharap oleh pengundi," kata Rohana dalam slaid pembentangan kajiannya.
Kajian itu dijalankan ke atas 10,800 orang rakyat Kedah di 36 DUN, yang sebahagian besarnya berusia antara 21 hingga 34 tahun.
Ia membandingkan peluang Mukhriz dan tiga lagi pemimpin Umno Kedah – ketua perhubungannya Datuk Ahmad Bashah Md Hanipah, ketua penerangan Datuk Seri Mohd Jamil Khir Baharom dan ketua pembangkang DUN Kedah, Datuk Seri Mahdzir Khalid.

Seramai 67 peratus responden Melayu, 78 peratus responden Cina dan 71 peratus responden India memilih Mukhriz, manakala Ahmad Bashah mendapat peratusan kedua terbanyak, masing-masing 13, 11 dan 14 peratus dari setiap kumpulan kaum.

Kajian itu juga menunjukkan bahawa 52 peratus daripada responden menyatakan ketidakpuasan hati mereka terhadap pentadbiran PAS negeri, manakala 59 peratus daripadanya berpendapat bahawa janji pilihan raya PAS masih belum dipenuhi.

Seramai 54 peratus lagi tidak mahu kerajaan pimpinan PAS dipilih semula, manakala 47 peratus menyatakan bahawa masa depan orang Melayu lebih baik di bawah pentadbiran BN.

Kedah, yang merupakan kubu kuat Umno sebelum ini jatuh ke tangan Pakatan Rakyat dalam pilihan raya umum 2008.

Rohana membentangkan kajiannya itu di program perbincangan anjuran Majlis Profesor Negara di Kuala Lumpur hari ini.

Turut membentangkan kajian di sesi pagi pada program tersebut ialah rektor Universiti Islam Antarabangsa Prof Datuk Seri Dr Syed Arabi Idid.

sumber didapati di sini.

GADIS MANIS BERCELOTEH LAGI!!!
Mari lihat pendedahan yang bakal GAMIS dedahkan di sini.

Tuesday, 24 July 2012

MODAL LUCAH UNTUK MENARIK PENONTON???PAS KANTOI!!!


INIKAH CONTOH PEMIMPIN YANG BAKAL MEMERINTAH NEGARA??? 
BERBICARA TENTANG SESUATU YANG TIDAK ELOK DI KHALAYAK RAMAI SEMATA-MATA UNTUK MENARIK PERHATIAN PENONTON!!!

FIKIRKANLAH.....

TEGURAN KEPADA KHALID SYIAH!!! PRO M SILA NILAI!!!


MB tertarik dengan kenyataan dikeluarkan oleh Khalid Syiah ini. Jika hari itu dia menyatakan PRO M dulu lembik, hari ini dia bicara plak pasal pemimpin negara. Ada kenyataan Khalid Syiah ini bertanya, "ada perkataan tidak elok ke saya gunakan". Setiap tindakan yang Khalid Syiah ini lakukan baik ke???

MB faham Khalid Syiah ini ada perkara yang tidak berpuas hati dengan kerajaan. Cuma adakah setiap tindakan yang dia lakukan itu adalah perancangan bagi memecahbelahkan rakyat serta menimbulkan suasana tegang kepada negara, hanya dia yang tahu. 

Mungkin selepas ini ada lagi provokasi yang akan dilakukan oleh mereka ini setelah apa yang di bincangkan oleh geng-geng mereka ini di Bangsar malam tadi bersama pemimpin pembangkang yang dihadiri oleh Safwan Anang n the geng. :)

Nah... ini video yang MB nak Khalid Syiah dan rakan-rakannya tengok dan belajar bagaimana untuk menegur pemimpin. Fahamkan k....

MAHATHIR RASIS???KEBENARAN TENTANG BANGSA KINI!!!


MB tertarik dengan ulasan TUN tentang sokongan kaum Cina terhadap BN. Secara terang-terang mereka tidak menyokong BN kini. Jika dipikirkan selama ini segala nikmat yang mereka perolehi adalah daripada BN. Inikah yang dikatakan habis madu,sepah dibuang???

Bahkan nasib orang Melayu kini,adalah bergantung kepada orang Melayu sendiri. Jika hendak berpecah dan tidak mahu bersatu,itu pilihan orang Melayu sendiri. Sedarlah kepada pemimpin yang mahu mengejar menjadi Perdana Menteri sehingga sanggup memecahbelahkan orang Melayu. Jangan jadi pengkhianat dan menjual negara ini!!!

Jika Melayu masih tidak bersatu, pasti satu hari nanti orang Melayu akan hidup di dalam negara yang diperintah oleh orang lain.... Fikir-fikirkanlah....

Demi Alif Ba Ta..... Kita sudah tiada MASA.....

Monday, 23 July 2012

LIDAH BERBELIK PAS DIKANTOI LAGI!!! HARAP INSAF!!!


APA LAGI YANG MEREKA PUTAR ALAM SELEPAS INI???

BESTNYA.... BANG ANWAR BIN IBRAHIM TERSENYUM SIPU MELIHAT PERTELINGKAHAN PAS DAN UMNO...

RENUNG-RENUNGKAN.....

CAKAP TAK SERUPA BIKIN LA PAS NI!!!KANTOI TERUK BELAKA!!!


MARI SAMA-SAMA NILAI KEBENARANNYA.....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...