KHAS UNTUK ANAK BANGSA KU

Saturday, 9 March 2013

BINATANG ATAU HAIWAN?

VIDEO HUJUNG MINGGU YANG MESTI TENGOK!!!
SIAPA CARI PUBLISITI MURAHAN??? - TUN M

CERITA ANAK MUDABaru-baru ini terdapat sekumpulan mahasiswa yang mengelar diri mereka sebagai GM13 telah pun melancarkan manifesto mereka untuk bertanding di dalam PRU13 yang akan datang. Mereka ini sebenarnya adalah orang yang sama yang terlibat di dalam gerakan mahasiswa yang mencemarkan dan mengadaikan negara ini. Cuma nama baru digunakan setelah nama lama seperti Persatuan Mahasiswa Islam (PMI), Pro-Mahasiswa (Pro-M), SMM dan lain-lain lagi telah sangat tercemar hinggakan ada yang benar-benar mengeji mereka ini.

Beberapa persoalan timbul terhadap pergerakan mereka ini :

1) Daripada mana sumber dana yang mereka perolehi selama ini?
2) Adakah suara mereka ini mewakili seluruh mahasiswa?
3) Layakkah mereka ini dipanggil mahasiswa sekiranya sikap mereka mengalahkan kambing di kandang?
4) Berapa pointer dan bagaimana realiti sebenar pelajaran mereka ini?
5) Apakah kelulusan mereka ini bagi menceritakan tentang hal ehwal ekonomi, pentadbiran, pengurusan dan sebagainya untuk mentadbir negara ini?


Ini antara imej yang mereka bawa semasa melakukan demotrasi. Nama sangat baik kan. Tetapi bagi MB, mereka inilah SYAITAN yang bertopengkan manusia. Mari saksikan perangai buruk meraka ini di dalam video di bawah.
AMUKKAN ORANG MELAYU DI PEJABAT DAP!!!

MB akui gembira melihat orang Melayu sudah bangkit bersatu apabila pasukan pertahanan di hina. Tetapi AWAS!!!! TIAN CHUAN BUKAN BODOH ORANGNYA. Disaat sokongan PR sedang kuat, kenapa puak PR ini sentiasa mengeluarkan kenyataan yang berprovokasi yang mampu memusnahkan undi mereka???

MB khuatir ada udang di sebalik batu. MB merasakan sasaran mereka bukan untuk memenangi PRU 13 ini, tetapi adalah untuk menghancurkan negara ini. Anda fikirkan sedalamnya sebelum bertindak.

Friday, 8 March 2013

ANWAR PERBODOHKAN ANAK MUDA LAGI!!!


Jika dilihat di dalam fb-fb dan twitter puak pembangkang, provokasi dan hebahan tentang misi anak muda puak Bang Anwar Bin Ibrahim ini akan ke Sabah bagi membantu mangsa krisis di Lahad Datu. MB merasa sangat terkilan tentang perkara ini. Jika dilihat secara mata kasar, niat mereka ini nampak murni. TETAPI SEDARKAH BAHAWA TINDAKAN INI BAKAL MENYUSAHKAN LAGI PIHAK BERKUASA MENJALANKAN OPERASI MEREKA? 

Pihak Berkuasa sedang giat mempertahankan tanahair tercinta ini. Kedatangan mereka ini akan menyusahkan pihak berkuasa kerana terpaksa menjaga keselamatan mereka ini. Persoalan yang boleh ditimbulkan disini, KENAPA BANG ANWAR BIN IBRAHIM tidak datang ke Lahad Datu tetapi mempergunakan anak muda ini?

Hasil risikan MB mendapati Bang Anwar Bin Ibrahim telah mengarahkan Chegu Bard untuk mempergiatkan gerak kerja menghasut rakyat membenci kerajaan. Malah dakwaan mengatakan anak muda yang di hantar ke Lahad Datu ini bakal mencentuskan provokasi kepada pasukan Pertahanan negara tercinta ini. Memang Celaka Bang Anwar Bin  Ibrahim ini.

Sedarkah rakyat siapa anak muda ini? Saksikan video gerak saraf anak muda ini.


ANWAR DAN PENYOKONGNYA DIHARAMKAN TENGOK VIDEO INI!!!
Terlalu banyak kenyataan yang menjurus menyatakan krisis di Lahad Batu ada kaitan dengan Bang Anwar Bin Ibrahim. MB mendakwa Bang Anwar Bin Ibrahim terlibat di dalam krisis ini dan merupakan dalang kepada pemberontakkan yang terjadi ini.
SURAT PENTING DIPEROLEHI! APA JWPN ANWAR?


TEMBELANG ANWAR TERBONGKAR
Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim menghidu peluang untuk menjadi tumpuan media apabila bingkas membidas kerajaan kerana kononnya lambat bertindak terhadap pencerobohan di Sabah.

Beliau menyelar kerajaan kerana kononnya membiarkan isu itu berlarutan begitu lama sebelum tindakan ketenteraan diambil.

Responnya untuk menyemarakkan api kebencian yang ditanam pembangkang terhadap Barisan Nasional (BN) memang sudah dijangka. Beliau Ketua Pembangkang dan cukup benci kepada BN.

Dalam sekelip mata, Anwar membelakangkan segala realiti tanggungjawab yang terpaksa digalas oleh kerajaan dan pasukan keselamatan sejak hari pertama segerombolan bersenjata menceroboh masuk perkampungan pantai di Lahad Datu.

Sebagai mantan Timbalan Perdana Menteri, Anwar seharusnya arif tentang susur galur dan adab sopan menyelesaikan konflik bersenjata menerusi usaha diplomatik sebelum tindakan ketenteraan diambil.

Rundingan dengan penceroboh berketurunan Sulu diusahakan oleh kerajaan Malaysia dan Filipina menerusi saluran-saluran diplomatik.

Tujuan utamanya sudah tentu adalah untuk memastikan tidak ada pertumpahan darah berlaku.

Putrajaya mengambil pendirian awal untuk tidak terlalu bingkas menggelar penceroboh berkenaan sebagai pengganas, tetapi sebagai satu kumpulan bersenjata yang menyimpan rasa tidak puas hati kerana didakwa dipinggirkan oleh Manila.

Anwar gelojoh mahu salahkan kerajaan, ATM

Realitinya ialah, Putrajaya mengambil kira segala pertimbangan, risiko di dalam dan di luar acuan diplomatik. Rundingan dijalankan tanpa putus-putus supaya kumpulan berkenaan menyerah diri dan kembali ke Filipina.

Ketika rundingan sedang berjalan, respon Anwar adalah untuk menengking kerajaan kerana kononnya tidak mempertahankan kedaulatan negara.

Anwar melakukan provokasi, mencabar kerajaan mengambil tindakan ketenteraan tanpa menerokai segala ruang diplomasi.

Semalam Anwar membariskan seorang bekas jeneral Tentera Darat (kini pengikut PKR) untuk membayangkan seolah-olah tentera darat yang ada sekarang tidak bermaya.

Tan Sri Mat Hashim Hussein dengan angkuh menyimpulkan bahawa pencerobohan di Lahad Datu tidak patut dipanjangkan kerana insiden di Kampung Sauk, Perak beberapa tahun lalu dapat diatasi dalam empat hari.

Semua kenyataan Anwar dan sipolan-sipolannya seperti Hashim bertujuan memburukkan Barisan Nasional dan mencabar integriti ATM sendiri.

Kerana apa…kerana pilihan raya umum makin dekat dan kenyataan-kenyataan sedemikian boleh mendapatkan undi untuk PKR. Itu perkiraan Anwar.

Ini belum lagi diambil kira kenyataan Naib Presiden PKR Tian Chua yang berkata pencerobohan itu adalah “drama” yang didalangi oleh BN.

Tuduhan itu membawa maksud parajurit dan anggota polis sanggup menjadi sebahagian daripada drama yang akhirnya menyaksikan lapan anggota polis terbunuh.

Tidak ada sesiapa yang menafikan bahawa usaha diplomatik untuk menyelesaikan pencerobohan di Lahad Datu gagal.

Pembangkang ghairah mahu raih sokongan

Namun kegagalan itu sendiri tidak bermaksud kerajaan melakukan kesilapan kerana bertekad dahulu untuk menyelesaikan konflik itu secara aman.

Tidak dinafikan pencerobohan itu membabitkan isu-isu kedaulatan negara.

Tetapi ia juga melibatkan keamanan jangka panjang di rantau ini yang secara langsung membabitkan nasib pelbagai suku kaum dan puak bertelagah di selatan Filipina yang dahagakan keamanan.

Jika dalil Anwar adalah bahawa dalam isu kedaulatan, tindakan tentera mesti diambil secepat mungkin, maka haruskah Putrajaya memberi arahan untuk menembak jatuh pesawat-pesawat pejuang Singapura yang saban kali bolos ke ruang udara Johor?

Tentunya Anwar akan kata tidak. Jadi kenapa beliau dan pimpinan PKR begitu ghairah mengecam Putrajaya kerana kononnya lambat mengambil tindakan ketenteraan terhadap kumpulan bersenjata dari Sulu ini?

Bukankah beliau juga pada satu masa dulu mendokong prinsip mengutamakan penyelesaian damai dalam mana-mana konflik dan sebarang tindakan kekerasan menjadi opsyen terakhir?

Anwar sering dituduh sebagai mengkarung (chamelon) yang berubah-ubah warna untuk disesuaikan dengan keadaan.

MB mengandaikan jika tindakan ketenteraan telah diambil lebih awal di Lahad Datu, Anwar yang pertama akan tampil dan menuduh kerajaan bertindak tergesa-gesa.

Ini belang seorang Ketua Pembangkang yang menilai sesuatu mengikut untung rugi politik kepada agenda peribadinya untuk menjadi Perdana Menteri.

Baginya, tidak mengapa jika beliau dan pengikut-pengikutnya termasuk bekas-bekas tentera dan Tian Chua meremehkan pasukan polis dan tentera, asalkan tindakan itu menguntungkan PKR pada PRU 13.

di ambil di sini.LAGI SEKALI ANWAR CUBA MENIPU RAKYAT!!!

MB melihat di dalam fb Bang Anwar Bin Ibrahim terdapat satu kenyataan di wall nya mengatakan satu blog atas nama Suara Pakatan Rakyat bukan mewakili Pakatan Rakyat.


MB mencari kebenaran terhadap kenyataan Bang Anwar Bin Ibrahim bagi memastikan benarkah blog itu bukan mewakili Pakatan Rakyat. 


Ini blog dimaksudkan Bang Anwar Bin Ibrahim. Ternyata setiap artikal yang disiarkan seperti memakan diri Pakatan Rakyat. Setelah di analisis dan di fikirkan secara mendalam MB membuat keputusan memang SAH blog ini memang blog yang mewakili PAKATAN RAKYAT.


Blog ini telah lama wujud sejak daripada tahun 2011 lagi. Segala artikal yang di muat naik memang menghasut rakyat membenci UMNO dan Barisan Nasional. Persoalan yang MB hendak timbulkan di sini, Setelah bertahun blog ini wujud serta menjadi ikutan ramai rakyat, kenapakah Bang Anwar Bin Ibrahim baru hendak menyatakan ini bukan blog yang mewakili Pakatan Rakyat?

Anda ada jawapannya.Thursday, 7 March 2013

AMARAH PEMIMPIN PAS!!!MELAYU TAKKAN SEDAR DENGAN VIDEO INI!!!!ADAKAH MELAYU AKAN SEDAR DENGAN MESEG YANG CUBA DISAMPAIKAN DI DALAM VIDEO INI? 

PAKATAN RAKYAT BERNIAT MEMBIARKAN RAKYAT MATI!!!


Sebelum krisis di Lahad Datu ini, puak Bang Anwar Bin Ibrahim menyatakan negara membazirkan duit rakyat kerana membeli aset pertahanan negara hingga berbilion Ringgit. Malah dalam beberapa kenyataan yang di mainkan oleh puak-puak Bang Anwar Bin Ibrahim ini menyatakan sangat rugi membeli aset Pertahanan ini kerana negara tidak akan menggunakannya.

Tetapi hari ini apa kenyataan mereka bila aset pertahanan negara ini digunakan sepenuhnya demi mempertahankan kedaulatan negara tercinta ini? Anda ada jawapannya.Sebagai seorang rakyat negara Malaysia, ayat tersebut tidak sepatutnya dikeluarkan jika mempunyai jiwa semangat cintakan tanah air. Ayat tersebut mempertahankan pemberontak dan mengelar kerajaan Malaysia ini pengecut. Adakah puak Bang Anwar Bin Ibrahim ini ingin melihat lebih ramai rakyat Malaysia yang mati sebenarnya???


KENAPA DAN MENGAPA SEMUANYA ANWAR???

Kesultanan Sulu dan Rejim Sulu

Saya berasa agak hairan dengan tuntutan yang dibuat oleh Jamalul Kiram III yang mengaku dirinya sebagai Sultan Sulu kerana dia masih lagi belum membuktikan kebenaran kesultanannya sebelum membuat tuntutan tersebut. Sebelum itu, biar saya kaitkan ciri-ciri Sultan Sulu pertama yang sudah tentu jauh sangat daripada Jamlul Kiram III.

Pengasas Kesultanan Diraja Sulu Darul Islam ialah, Sharif ul-Hashim, yang telah memerintah selama 30 tahun lamanya dari 1450. Asal-usul beliau sebagai pengembara Arab, beliau telah menyandang kepimpinan beliau berteraskan al-Qur’an, iaitu Kod Undang-Undang Sulu yang dipanggil ‘Diwan’. Kemudian beliau mencipta sebuah institusi politik Islam dan penyatuan agama tersebut sebagai agama wilayah. Yang paling menakjubkan, Sultan Sharif mengatakan bahawa beliau adalah keturunan Rasulullah SAW melalui bapa beliau yang berasal dari Hadhramaut, Yaman, generasi ke-14 cucu Rasulullah SAW, Hussain.

Kemudiannya, pada abad ke-19, Kesultanan Sulu sentiasa menerima serangan bertalu-talu dari Sepanyol, sehinggalah perjanjian damai ditandatangani pada tahun 1851, dimana kita dapat menyaksikan Sultan Sulu hanya boleh mendapat ibu negeranya jika mereka jadi sebahagian dari Kepulauan Filipina dibawah kedaulatan Sepanyol. Dan kajian telah membuatkan Mahkamah Antarabangsa memutuskan pada tahun 2003 bahawa Sultan Sulu telah melepaskan hak-hak kedaulatannya seperti yang diminta oleh pihak Sepanyol.

Tidak lama kemudian, pada tahun 1878, British telah mendapat kawasan Sultan Sulu dengan penggunaan tipu helah dalam perjanjian mereka pada tahun 1878. Versi British membawa maksud bahawa Sultan Sulu telah menyerahkan kedaulatannya, tetapi Sulu pula mendakwa mereka hanya memajaknya. Dengan tiadanya dominan, Kesultanan ini secara perlahan mula menghampiri kematiannya apabila Perang Filipina-Amerika berlaku, dimana kita menyaksikan bahawa Sultan Jamalul Kiram II bukan lagi pemerintah bangsanya. Jadi apabila Sultan tersebut mangkat pada tahun 1936, sudah tiada gunanya meninggalkan waris mutlak, dan SBUB sudah berhenti memberi bayaran kerana sudah tiada Kesultanan tersebut.

Tetapi pada tahun 1939, Mahkamah Tinggi telah memutuskan bahawa bayaran tahunan disambungkan, sehinggalah pada hari ini. Dan pada tahun 2011, sembilan keturunan Jamalul Kiram II telah mengisytiharkan kesahihan warisan mereka, dan antaranya tiada pula nama Jamalul Kiram III. Maka ternyatalah, pemimpin pengganas Jamalul Kiram III bukanya sultan yang sah.

Cuma saya ingin kita letak tepi perkara tersebut. Biar kita anggap sahaja dia seorang sultan yang sah. Tetapi adakah ciri-ciri dan perwatakannya sama macam Sultan Sharif? Jika dia sultan yang sah, maka dia boleh jadi keturunan Rasulullah SAW. Dan saya rasa anda semua faham ke mana yang saya sedang membawa anda dari sini. Fikirkanlah.

Pada tahun 1963, perjanjian Manila Accord dibawah penyeliaan Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu telah secara sah mensahihkan penyertaan Sarawak dan Sabah dalam Pembentukan Malaysia. Dimanakah Kesultanan Sulu ini pada ketika itu? Sekarang, dalam ambang Pilihanraya Umum ke-13, baru hendak menuntut, yang secara musykilnya tidak lama selepas Tian Chua dan R. Sivarasa berlepas kembali dari Manila selepas kononnya siasatan satu hari kes Amalilio. Fikirkanlah. Jamalul Kiram III bukan sedang memimpin sebuah kesultanan, tetapi secara sah, dia seorang diktator kepada sebuah rejim yang kejam.


SUMBER : FB SAYA SAYANG TUN DR MAHATHIR
VIDEO KHAS UNTUK GM13 DAN ADAM ADLI


Jom sama-sama sebarkan video ini kepada seluruh anak muda dan ibubapa agar rakyat sedar bahana yang sedang menanti mereka. Minta bantu like sama video ini.

BUKTI BARU KAITAN ANWAR DENGAN KRISIS LAHAD DATU


Pendedahan siapa pengawal peribadi Bang Anwar Bin Ibrahim ini pernah di siarkan sebelum isu Lahad Datu ini. Semasa pendedahan ini dibuat MB telah merasakan begitu pelik kenapa Bang Anwar Bin Ibrahim ini mahu dan mampu mengupah mereka berempat ini.

Untuk makluman seluruh rakyat!!! Mereka ini adalah pakar di dalam senjata api, bom, demotrasi serta peperangan. Malah mereka ini sanggup melakukan apa sahaja hingga sanggup membunuh serta menyembelih mangsa mereka. Tidak ramai blogger yang berani mendedahkan mereka ini kerana takut tindakkan luar biasa yang bakal di ambil oleh mereka ini. Tetapi demi agama, bangsa dan tanahair kami sanggup mengambil risiko itu.


Malah terdapat dakwaan mengatakan kekuatan pengawal peribadi Bang Anwar Bin Ibrahim ini mampu mengalahkan 1 batalion komando negara. Jika dikaji dan di amati pemberontakkan yang berlaku di Lahad Datu ini terdapat beberapa persoalan yang timbul :

1) Siapa yang melatih pemberontak ini di dalam teknik peperangan hinggakan tahap peperangan mereka hampir menyaingi tahap komando negara?

2) Siapa yang membiayai pemberontak ini?

3) Daripada mana pemberontak ini memperolehi senjata-senjata untuk berperang ini? 

4) Kenapa Bang Anwar Bin Ibrahim memerlukan khidmat kepakaran mereka ini?

Jangan rakyat lupa bahawa Bang Anwar Bin Ibrahim telah acap kali turun ke Sabah terutamanya di kawasan Lahad Datu. Malah semasa Bang Anwar Bin Ibrahim ini ke Sabah, Pengawal-pengawal peribadi ini turun serta bersama tetapi acap kali hilang daripada pemerhatian SB. Terdapat dakwaan mengatakan Bang Anwar Bin Ibrahim sentiasa mengarahkan Pengawal Peribadinya membantu pemberontak ini.

MB tidak takut sekiranya Bang Anwar Bin Ibrahim ingin menyaman MB. Dipersilakan. Tetapi sila Bang Anwar Bin Ibrahim jawab dulu persoalan yang timbul.

Maklumat lanjut latar belakang pengawal Bang Anwar Bin Ibrahim ini, sila lihat di sini.SEBARKAN JIKA HENDAK TIAN CHUA TERKENCING!!!!


INI AMARAH SEORANG ABANG YANG KEMATIAN ADIKNYA...


ANDA BANG ANWAR BIN IBRAHIM TIDAK PERNAH TERPIKIR PERASAAN RAKYAT NEGARA INI???

BILA AGAMA DIKHIANATIBILA AGAMA DIKHIANATI...

ANDA PASTI AKAN MEMPEROLEHI BALASANNYA!!!

BIARKAN VIDEO INI MENJADI MIMPI NGERI ANWAR!!!


Mari sebarkan video ini bagi membangkit dan menyedarkan petualang-petualang negara bahawa ini semua bukan konspirasi seperti yang sengaja mereka sebarkan. Biarkan video ini menjadi mimpi ngeri kepada Bang Anwar Bin Ibrahim.


Wednesday, 6 March 2013

BUKTI MB MENGHASUT RAKYAT!!!!


Sebagai rakyat yang cintakan tanah air ini, anda patut memiliki satu perasaan yang tidak dapat digambarkan dengan kata-kata bilamana negara ini di cerobohi. Tetapi apa yang terjadi sebaliknya? Kecaman demi kecaman oleh puak-puak Bang Anwar Bin Ibrahim ini sengaja ini mencetuskan perpecahan kaum di negara kita ini supaya mudah negara ini ditakluki. Puak ini sengaja menyemai perasaan benci kepada pasukan keselamatan negara. Celaka ini punya puak!!!

MB di sini secara terang-terangan ini menghasut seluruh rakyat supaya MENGAJAR MEREKA INI DI DALAM PRU-13 AKAN DATANG!!!! JIKA BN MENANG LEBIH 2/3, KITA TURUT KE JALANAN MENDESAK KERAJAAN MELUNCUTKAN KERAKYATAN MEREKA INI!!!!MB tidak langsung TAKUT UNTUK DI SAMAN! MARI SAMAN MB!!! BANG ANWAR BIN IBRAHIM MEMANG BANGSAT!!! KORBANKAN SABAH DEMI MENCAPAI KEMENANGAN DI DALAM PRU-13 INI!!! ANDA TIDAK AKAN BERJAYA BANGSAT!!!!DENGARLAH PAS!!! DEMI KEAMANAN NEGARA
Setelah apa yang berlaku, janganlah kita leka lagi....

PDRM DIMINTA SIASAT MAMAT INI DALAM KRISIS DI SABAH!!!


Krisis yang berlaku di Lahad Datu berkemungkinan di dalangi oleh beberapa individu di Malaysia ini bagi mencetuskan pergolakan di dalam negara dan luar negara. Malah terdapat kenyataan sendiri daripada risikan Filipina yang menyatakan Bang Anwar Bin Ibrahim pernah berurusan dengan pemberontak tersebut sebelum kejadian. 

MB memerhati beberapa akaun di fb yang selalu mengeluarkan khabar angin tanpa pengesahan daripada pihak berkuasa, Fb yang mencuri perhatian MB adalah si mamat PLKN iaitu Komrad Haizal ini. Jika di amati kenyataan-kenyataan di wall si mamat ni, dia akan cakap pakcik, makcik, family, kawan-kawan dan lain-lain lagi yang berada di Sabah yang bagi tahu dia. Anda boleh tengok sendiri di fb si mamat ini di sini.

Yang menjadi kemuskilan MB ini, si mamat ini memang terlibat di dalam gerakan komunis di Malaysia untuk gulingkan Malaysia. Sebelum ini pun MB dah acapkali buat artikal pasal mamat ni. Anda boleh tekan saja di label dengan tajuk PLKN. Nanti boleh baca segala kisah derhaka si mamat ini.


Ini antara bukti-bukti yang MB perolehi pasal mamat ini.Anda tengok dan nilai sendiri si mamat pengkhianat negara ini. Benarkah si mamat ini benar-benar mempunyai ramai kenalan dan family di Sabah? Jika Ya, siapa dia dan bagaimana maklumat-maklumat sulit dari pihak pemberontak turut boleh diperolehi???

Awas!!! Si mamat ini antara pemikir bersama si Fahmi Komunis yang memang sentiasa merancang melakukan pemberontakkan di Malaysia.

*REVOLUSI BUNGA RAYA*

TIDAK MUNGKIN PAS SUDI DATANG


ada sahabat MB di KPT yang meminta MB tolong sebarkan pasal solat hajat untuk krisis di Lahad Datu. Berikut info yang sahabat MB minta sebarkan.

Assalamualaikum para sahabat-sahabat sekalian.
Dimaklumkan bahawa satu solat hajat akan diadakan berikutan krisis yang sedang melanda Lahad Datu, Sabah.

Tarikh : 7/3/2013 (Khamis malam Jumaat)
Tempat : Di semua Masjid IPTA dan Politeknik seluruh negara
(UM di Surau API)

Selepas Solat Hajat, Pihak Majlis Keselamatan Negara (MKN) dan PDRM telah sudi untuk mengadakan "Ceramah Ancaman Keselamatan Negara".

Masyarakat setempat dijemput untuk hadir bersama dan tidak melepaskan peluang untuk mengetahui ancaman yang sedang melanda negara ini. Mohon disebarkan jemputan ini dan sama-sama menghadirkan diri.


MB memohon kepada para sahabat-sahabat MB yang lain untuk sama-sama sebarkan info ini. 
Demi Agama, Bangsa, dan Tanahair tercinta.

CELAKALAH KAMU ANWAR!!!


Pasti ramai yang ketawa mendengar nyanyian Bang Anwar Bin Ibrahim ini. Tapi sedarkah kamu di sebalik nyanyian itu, apa yang terselindung??? Kenapa begitu yakin Bang Anwar Bin Ibrahim ini menyatakan Sabah akan hilang daripada tangan BN??? 


Di saat masyarakat di negara ini bersedih dan berkabung di atas kematian para pejuang negara yang mempertahankan negara ini, Bang Anwar Bin Ibrahim masih sibuk  ke sana sini menyanyikan lagu dengan hati yang riang. Kenapa?


Apa jawapan Bang Anwar Bin Ibrahim kepada para pejuang negara ini serta keluarga para pejuang ini?

Terlalu banyak perkara yang merujuk dan menunjukkan Bang Anwar Bin Ibrahim terlibat di dalam pemberontakkan ini. Penjelasan yang diberikan oleh Bang Anwar Bin Ibrahim langsung tidak meyakinkan!!!!

Media Filipina sendiri mengesahkan perkara ini. Jawapan Bang Anwar Bin Ibrahim begitu mudah dan seperti  dijangkakan iaitu UMNO yang bayar media tu supaya memfitnah saya. Wah... dalam isu begini pun, Bang Anwar Bin Ibrahim masih tidak mahu mengaku dan menyalahkan UMNO. Anda rasa Bang Anwar Bin Ibrahim terlibat tak?

Ikuti lagi pendedahan keterlibatan Bang Anwar Bin Ibrahim di dalam pemberontakkan ini di sini.ANDAIKATA MEMANG BENAR BANG ANWAR BIN IBRAHIM ANTARA DALANG PEMBERONTAKKAN YANG BERLAKU INI.... MAKA CELAKA LAH KAMU DI BUMI INI!!!!Tuesday, 5 March 2013

INSIDEN #LahadDatu: PIKET MILITAN DI KEDUTAAN MALAYSIA , FILIPINA


Laporan daripada akhbar Filipina, GMA News

Piket yang dilakukan oleh Kumpulan Bagong Alyansang Makabayan di Kedutaan Malaysia di Filipina.

Tindakan membakar gambar Jalur Gemilang & Perdana Menteri


Ketekadan mereka ini membuktikan bahawa usaha murni Malaysia mengadakan rundingan agar tiada tumpahan darah berlaku tidak berjaya dan sudah masanya untuk kerajaan Malaysia bertindak. Kita bukannya terus mengangkat senjata. Rundingan telah dilaksanakan, budi bicara telah diberikan. Tindakan pihak keselamatan ini jelas perlu bagi terus memastikan keamanan & kedaulatan negara.

Lagi entry berkaitan di SINI

#LahadDatu: KENYATAAN AKHBAR KETUA POLIS NEGARASidang Media oleh Ketua Polis Negara

Dilaporkan juga objektif operasi juga telah tercapai & tiada kehilangan nyawa dilaporkan.
 
Moga segalanya berakhir dengan tiada lagi berita buruk. #Pray4SabahINSIDEN #LAHADDATU. KRONOLOGI SERANGAN PIHAK KESELAMATANPM telah mengumunkan bahawa serangan ke atas penceroboh di Lahad Datu bermula jam 7.00 pagi tadi. Keluasan operasi sekitar 10km persegi dan dalam 4km persegi secara perinci di Kampung Tanduo. 
Rentetan daripada serangan tersebut, disertakan kronologi serangan yang telah dilancarkan oleh pihak keselamatan.


11.30am : Pasukan keselamatan berjaya masuk ke kg dan melakukan proses penggeledahan

10.09am: Bunyi letupan telah berhenti sejak sejam yang lalu. Tidak jelas sama ada tentera darat telah dikerah masuk ke Kampung Tanduo.
10.05am: Di Manila, pasukan polis dan wartawan berkumpul di luar kedutaan Malaysia. Mereka menjangka satu kumpulan penunjuk perasaan akan tiba di sana.

9.41am: Stesen radio Filipina dzBB melaporkan bahawa Abraham Idjarani, jurucakap kesultanan Sulu, berkata Azzimudie Kiram, adik sultan yang mengetuai pencerobohan itu, mengesahkan jet pejuang telah menggugurkan sekurang-kurangnya dua butir bom.
9.37am: Menurut sati sumber tentera, operasi yang terlibat jet pejuang, meriam serta askar berjalan kaki.

9.15am: Di bandar Lahad Datu, kira-kira 120km dari medan pertempuran, persediaan sedang dibuat di hospital utama bagi menerima mangsa serangan tersebut.

9.11am: Difahamkan tujuh batalion tentera dikerahkan ke kawasan tersebut untuk mengukuhkan pasukan polis.

8.54am: Seorang pegawai Felda tiba dan memberitahu ketua kampung untuk membuat kiraan jumlah penduduk dan mendaftarkan mereka. Seluruh penduduk kampung sekitar 300 orang beredar dari tempat itu menuju ke jalan kebun kelapa sawit.
8.45am: Penduduk Kampung Sungai Merah meninggalkan kediaman mereka dengan menaiki lori, dengan hampir seratus orang memenuhi setiap kenderaan.

8:30 pagi: Trak tentera dilihat memasuki kawasan itu. Skuad elit tentera dan polis berada di darat dan dipercayai terlibat dalam tembak-menembak dengan lelaki bersenjata.

8.19am Pasukan keselamatan telah melancarkan serangan ke atas kumpulan penceroboh bersenjata di Kampung Tanduo, Lahad Datu pada jam 7 pagi ini, kata Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak dalam satu kenyataan hari ini.
8:18am: Letupan kedengaran berhampiran Kampung Tandou yang diduduki sekumpulan penceroboh asing, pada kira-kira jam 7:30 pagi ini, menyebabkan 100 penduduk kampung melarikan diri.
"Mereka telah mula mengebom kawasan itu. Kami nampak jet pejuang di udara, mereka mengebom tempat itu empat kali," kata seorang penduduk kampung, Nasir Asrama, 38.

7:30 pagi: Sekurang-kurangnya enam letupan berterusan didengari dan wartawan di resort Sahabat 16 berkata, jet kembali terbang rendah

7 pagi: Beberapa jet pejuang melalui kampung Tanduo, diikuti dengan tembakan meriam.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...