KHAS UNTUK ANAK BANGSA KU

Tuesday, 12 June 2012

PENIPUAN PENDIDIKAN PERCUMA LAGI???


MB berpendapat MB Selangor harus meneruskan hasratnya untuk memberi pendidikan percuma di PTPTN bagi membuktikan kewibawaan beliau di dalam pemerintahan di Selangor. MB sendiri mengharapkan Menteri Besar Selangor tidak bermain dengan putar alam yang dilakukannya kini.

Bahkan MB tidak mendengar lagi Bang Anwar Bin Ibrahim berkenaan isu ini. Kalau betul Bang Anwar Bin Ibrahim hendak memberi pendidikan percuma, sudah tentu beliau meneruskan hasrat ini di Unisel.

Renung-renungkan wahai mahasiswa dan rakyat Malaysia....

KANTOI LAGI ANWAR TIPU!!!

KARPAL SINGH MASUK HOSPITAL! MULA CAKAP SORANG2???


Gobind Sahkan Karpal Singh Masuk Hospital

Gobind Singh Deo mengesahkan perkara itu ketika ditanya oleh Mstar online.
“Memang benar bapa saya dimasukkan ke hospital, tetapi bukan kerana beliau tiba-tiba jatuh sakit.
“Beliau hanya mendapatkan rawatan susulan seperti yang dijadualkan oleh doktor,” katanya ketika dihubungimStar Online, Isnin.
AIDCNews semalam menyiarkan email dari sumber yang kredibel yang memaklumkan Karpal Singh telah dimasukkan ke wad urology sebuah hospital kerajaan sejak tiga hari yang lalu.
Karpal Singh dilaporkan mengalami penyakit ‘delerium’ iaitu sejenis penyakit bagi orang yang keliru atau khayal atau separuh sedar.
Menurut wikipedia ‘delerium’ berkaitan dengan kecelaruan mental yang mempunyai ciri-ciri psikotik seperti halusinasi dan delusi.
“Dia (Karpal) sudah mula bercakap-cakap seorang diri dah,” kata sumber itu.
SUMBER DIPETIK DI SINI.

RAHSIA KHALID ISMATH TERDEDAH LAGI???PMI TERKEDU???


MB tertarik dengan isu Khalid Syiah di Uitm ini. MB berkesempatan pergi melihat perbincaraan kes Khalid Syiah ini. Pelbagai provokasi dilakukan oleh Khalid Syiah ini selepas perbincaraan kesnya tempoh hari. Mari kita lihat siapa Khalid Syiah ini. MB dapati beberapa ketidakpuasan hati mahasiswa Uitm diluahkan melalui banner-banner yang dijumpai di sekitar Uitm semasa perbincaraannya. Itu antara beberapa banner yang dijumpai di sekitar Uitm. MB ingin mengulas provokasi yang dilakukan oleh pihak Khalid Syiah ini yang konon-kononnya mahasiswa-mahasiswa Uitm menyokong dia. Ada beberapa kenyataan mengatakan hampir 200 orang mahasiswa datang memberi sokongan kepada Khalid Syiah semasa perbincaraan dia. MAAF INGIN MB TEGASKAN DISINI BAHAWA KEHADIRAN YANG MENYOKONG KHALID SYIAH INI TIDAK SAMPAI 20orang pun. Lebih kurang 11orang sahaja. Bahkan MB ingin bertanya adakah Adam Tiang itu mahasiswa Uitm??? Yang datang itu bukannya mahasiswa. Dari jauh kelihatan beberapa orang AMK. Itu bukan mahasiswa. Jadi adakah Khalid Syiah ini mendapat sokongan mahasiswa???

Mari kita lihat pula surat yang menyatakan kenapa Khalid Syiah ini dikenakan tindakan tatatertib.

Berat benar kesalahannya ini bagi MB. Malah mahasiswa sebeginikah yang hendah di angkat sebagai pemimpin? 

MB tertarik dengan kenyataan PKR Selangor yang ingin menunjukkan simpati kepada Khalid Syiah. PR menyatakan akan memberi bantuan kewangan kepada Khalid Syiah selepas penggantungan yang dikenakan ke atasnya. JANGAN TERTIPU WAHAI MAHASISWA DAN RAKYAT!!! Orang sebegini akan diberi bantuan kewangan lagi ke??? Layak ke??? Renung-renungkan...

Oppsss...Sedikit info tambahan untuk mahasiswa dan rakyat menilai sendiri pembohongan Khalid Syiah dan PKR ini ialah untuk pengetahuan semua, Khalid Syiah ini sudah pun bekerja dengan PKR. Menurut sumber yang sahih, Khalid Syiah ini bekerja dengan Rafizi Ramli di Damansara. Mantap kan Khalid Syiah ini. Sebab itulah dia berani melakukannya. 

*Ehem...ehem.... Buat demo dapat kahwin... Kena Buang pula,dapat duit.... Hebat Khalid Syiah ini... Paling best pendedahan yang MB akan buat ialah Khabar angin pasal bakal isteri kedua Khalid Syiah..... Betul tak betul... tunggu pendedahannya k.

:)

Monday, 11 June 2012

PMI DAN SMM BERCELARU DENGAN PEMIKIRAN MEREKA??? HAHAHA


MB tertarik untuk menunjukkan video ini untuk dikongsi bersama mahasiswa dan rakyat untuk menilai sendiri betapa nekadnya Adam Tiang dan rakan-rakannya dalam memperjuangkan PEMANSUHAN PTPTN ini sehingga sanggup berkampung di Dataran Merdeka tempoh hari. Malah semasa perkampungan ini boleh dilihat bagaimana PMI menyokong kemaksiatan yang dilakukan oleh SMM dan perancang utama iaitu Fahmi Komunis dan pasangan utamanya seperti didedahkan oleh MB sebelum ini.

Tetapi apabila PTPTN dibekukan sementara di Unisel, mereka inilah yang melenting mengatakan PTPTN zalim dan kerajaan kejam serta pelbagai lagi. Ini terbukti apabila pelbagai kecaman telah dibuat dan di spin oleh mereka ini. Anda boleh lihat di sini. Entah mana satu yang PMI dan SMM hendak sebenarnya. Mansuh atau tidak?

Untuk maklumat mahasiswa dan seluruh rakyat, PTPTN di buka semula untuk pelajar Unisel setelah pihak pentadbiran UNISEL sendiri yang memohon kepada PTPTN untuk mendapatkan pembiayaan PTPTN semula kepada para pelajar ini setelah pihak pentadbiran yakin bahawa pihak Pakatan Rakyat tidak mampu memberi PENDIDIKAN PERCUMA seperti yang dijanjikan.

Secara peribadi MB merasa ketidakpuasan hati dalam isu ini kerana seperti dinyatakan Menteri Besar Selangor untuk membantu para pelajar ini, kerajaan Selangor akan mengapungkan 500ekar tanah untuk mendapatkan dana RM30juta. Apa yang MB persoalkan disini ialah tanah tersebut adalah aset Unisel sendiri. Kenapa perlu mendapatkan dana tersebut dari aset UNISEL? Sekiranya Pakatan Rakyat serius dalam janji Pendidikan Percuma, mereka harus menyalurkan sendiri dana Pakatan Rakyat dan bukannya menggunakan aset UNISEL tersebut. 

Renung-renungkan...

*Selepas demo ini, ada antara kepalanya yang dapat berkahwin walaupun belum bekerja. Mantap tu.
:)


Di kesempatan ini MB ucapkan Selamat Pengantin Baru kepada Pasangan ini walaupun sudah agak terlewat. :)

PEMBOHONGAN PR PASAL PTPTN PEMANSUHAN PTPTN LAGI???Pembangkang di Selangor melenting dan menjadi tidak tentu arah apabila pihak Kementerian Pengajian Tinggi mengarah PTPTN membekukan pinjaman pendidikan bagi pelajar Unisel.
Tanpa mengkaji terlebih dahulu bahawa tindakan itu adalah bersifat sementara kerana PTPTN mahu melihat samada Pakatan Rakyat Selangor benar-benar serius mahu membela nasib pelajar di bawah universiti milik kerajaan negeri atau ianya sekadar retorik politik kosong mereka sahaja.
Bak kata Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin, kerajaan mahu melihat sejauh mana kebenaran janji Ketua Pembangkang, Anwar Ibrahim mahu memberi pendidikan percuma kepada pelajar pusat pengajian tinggi dengan menghapuskan pinjaman PTPTN.
Bukan sesekali niat kerajaan  untuk memperjudikan masa depan generasi muda terutamanya anak-anak bangsa Melayu sendiri.
Sejak merdeka sampai sekarang, tidak ada kerajaan yang memperkasakan pendidikan di negara ini terutamanya menaikkan martabat bangsa Melayu kecuali Barisan Nasional.
Ini hakikat yang amat pahit untuk diterima pembangkang.
Begitulah sifat pembangkang yang ingin menjadi Mat Jenin - berjanji bulan dan bintang kepada rakyat, tetapi apabila mereka disedarkan dari alam mimpi kepada dunia realiti barulah mengerti betapa sukarnya untuk mengotakan janji-janji yang mereka tabur.
Inilah hasil budaya fitnah yang diamalkan oleh Anwar selama kerjaya politiknya.'
Kalau dahulu ia di tahan di bawah ISA pada awal 1970an kerana menghasut rakyat Baling bangkit menentang kerajaan pimpinan Tun Abdul Razak Hussein atas isu kemiskinan, kini Anwar mahu mmebuat onar yang sama dalam isu PTPTN.
Begitu juga Anwar membuat kacau bilau pada tahun 1998 apabila dipecat daripada jawatannya kerana jenayah liwat dan salahguna kuasa dengan menghasut rakyat melakukan demonstrasi jalanan.
Sebagaimana yang disebut oleh Datuk Seri Utama Dr Rais Yatim, Anwar sememangnya tidak mempunyai perasaan kasih sayang terhadap bangsa Melayu.
Yang beliau pentingkan ialah bagaimana hendak menjadi Perdana Menteri dan untuk itu dia sanggup memperkudakan bangsa Melayu untuk mencapai cita-citanya.
Anwar tidak peduli samada nasib pelajar-pelajar Melayu terbela atau tidak apabila beliau mengapi-apikan supaya pelajar yang menerima pinjaman PTPTN tidak membayar pinjaman mereka.
Alasan yang diberikan ialah Pakatan Rakyat akan menawan Putrajaya pada pilihan raya umum akan datang, dan tidak perlu lagi pinjaman tersebut dibayar mulai sekarang kerana ia akan dimansuhkan juga.
Beginilah niat jahat Anwar yang menjanjikan sesuatu yang belum dan tidak akan berlaku dengan mengeksploitasi minda generasi muda melalui janji kosongnya.
Seperti biasa, PAS pula mengambil kesempatan untuk mengatakan kerajaan berlaku zalim kerana menindas pelajar Melayu.

Mungkin PAS yang hanya pandai berceramah di kampung-kampung boleh berikan bukti kepada rakyat satu universiti yang berjaya di binanya selama 20 tahun ia memerintah Kelantan.
Bak kata orang, satu tiang bangunan pun PAS tidak mampu tegakkan apatah lagi sebuah gedung!
Menteri Besar Selangor, Khalid Ibrahim mahu menunjukkan hero dengan berkata sebahagian aset Unisel akan dijual untuk menampung keperluan pendidikan pelajar universiti tersebut.
Dengan sendirinya Khalid telah membuka pekungnya kepada rakyat bahawa kerajaan negeri sebenarnya tidak mempunyai dana yang mencukupi untuk membiayai pendidikan pelajar universiit miliknya sendiri.
Apa perlu Selangor menjual aset Unisel jika benarlah dakwaan kerajaan negeri mempunyai rizab tunai lebih RM1 bilion yang amat dibanggakan itu?
Apa logiknya jika Selangor sudah kaya dengan simpanan tunai tetapi terpaksa juga menjual harta sendiri apabila keadaan terdesak?
Tidak lain tidak bukan dakwaan rizab yang besar hanyalah satu lagi pembohongan Pakatan Rakyat sebagaimana juga janji-janji kosong mereka yang dibuat pada pilihan raya umum 2008.
Dalam erti kata lain Selangor di bawah pembangkang sudah hampir bankrap dan ini dibuktikan dengan tindakannya mahu menjual aset-aset bernilai yang dimiliki Unisel.
Isu PTPTN telah memakan diri pembangkang sendiri dan mendedahkan tembelang Anwar dan Pakatan Rakyat yang suka berbohong kepada rakyat dan membuat janji manis.
Pembangkang boleh membuat timbunan janji dan mimpi manis tetapi hanya BN sahaja yang mampu mengotakan apa sahaja yang dijanjikan kepada rakyat.

Sumber Beruang Biru. 
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

dipetik daripada : 
http://www.papagomo.com/2012/06/ptptn-unisel-pakatan-haram-gelabah-ha.html

Sunday, 10 June 2012

PMI HARUS INSAF DENGAN SMM???

NASIHAT SI AWEK UNTUK SEMUA!!! AHAKS...

KHAS UNTUK ADAM ADLI DAN KHALID SYIAH SERTA PMI???


MB no komen... Just tertarik untuk sama-sama kongsi bersama seluruh mahasiswa dan mahasiswi seluruh Malaysia amnya.

SMM DAN PMI SUDAH INSAF???


MB ingin menegaskan ini antara bukti jelas betapa DAP dan Pakatan Rakyat serta Bang Anwar Bin Ibrahim tentang pendidikan percuma. Demi meraih sokongan golongan muda, mereka ini sanggup mengadaikan tanahair demi mencapai cita-cita peribadi mereka. Bermula dengan satu Universiti kecil ini sahaja, mereka sanggup mengadaikan 500ekar tanah. Jika seluruh Universiti, adakah 1Malaysia akan digadaikan???

Harapan MB agar mahasiswa yang terlibat didalam demotrasi pemansuhan PTPTN tempoh hari insaf dan sedar pembohongan yang dilakukan oleh DAP dan Bang Anwar Bin Ibrahim serta Pakatan Rakyat ini. Malah MB rasakan Persatuan Mahasiswa Islam harus sedar penipuan oleh SMM ini. Jangan tertipu dan terpengaruh dengan Adam Adli ini.Jangan gadaikan negara kepada pengkhianat negara ini.

*Dengar kata Adam Adli telah di reject daripada calon-calon mahasiswa yang akan bertanding dalam PRU nanti. Malah populariti PMI sendiri telah menurun dan SMM ada ketidakpuasan hati dengan PMI. :)

Pikir-pikirkan.

RAHSIA KHALID ISMATH TERBONGKAR SEDIKIT??? JENG JENG JENG


MB ingin menyatakan disini segala yang dinyatakan oleh Khalid Syiah ini adalah tipu belaka. Pertamanya kerana beliau menyatakan inilah salah satu pembulian atau kekejaman kerajaan kepada beliau. Untuk pengetahuan semua tindakan yang di ambil oleh UiTM adalah tindakan yang telah dibincangkan secara bersama oleh ahli -ahli senat yang terdiri daripada ahli bijak pandai. Adakah mereka yang mempunyai kelulusan pelajaran ini bodoh jika di bandingkan dengan Khalid Syiah yang ponteng kelas dan tidak memiliki kelulusan yang tinggi ini?

Kekejaman yang di nyatakan juga merujuk kepada dinafikan hak untuk bersuara. MB ingin menegaskan disini bahawa tindakan yang di ambil ke atas Khalid Syiah ini adalah setelah Khalid Syiah sendiri mengaku bersalah di atas kesalahan yang dilakukannya. Sebagai contoh jika perogol mengaku salah, adakah pesalah itu boleh dibiarkan tanpa dihukum??? Begitu juga MB ingin persoalkan bahawa, Salahkah jika UiTM mengambil tindakan kepada pesalah ini?

Untuk pengetahuan semua, pihak pengadilan telah memberi ruang kepada Khalid Syiah untuk membela diri. Tetapi Khalid Syiah tidak mampu membela diri kerana jika tidak dikenakan tindakan, macam mana dia nak fokus untuk bertanding di dalam PRU nanti kan. :)

*MB dengar khabar angin, walaupun agak baru Khalid Syiah ini berkahwin tetapi ada ura-ura dia bakal berkahwin yang no 2 plak.Nak tahu siapa bakal bini no 2 dia??? Tunggu pendedahannya nanti.... :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...