KHAS UNTUK ANAK BANGSA KU

Saturday, 22 September 2012

USIM DI HATI KU MENGORAK LANGKAH!!!

MB TERTARIK DENGAN POST YANG MB DAPATI DI BLOG USIM DI HATIKU. JADI INGIN BERKONGSI CORETAN INI UNTUK RENUNGAN BERSAMA. MAAF KERANA DI POST INI TIDAK DISERTAKAN GAMBAR.


Assalamualaikum.

Sudahkah anda bersedia? Salam hormat kepada semua pembaca budiman...
Pada hari ini,  admin ingin membawa anda menjelajah ke dunia luar daripada USIM. Apa pun sebelum anda bermula, admin berpesan agar anda semua mengosongkan dulu ideologi politik anda, samada disebelah kerajaan atau pembangkang, kerana isu ini lebih penting daripada ideologi kita semua. Okey anda boleh bermula sekarang dengan lafaz Bismillaharrahmannirrahim.

Dunia sedang menghadapi permulaan untuk fasa yang baru, maka bersedialah dengan pelbagai perkara untuk tahun hadapan serta seterusnya, mari tarik nafas dalam dalam dengan hati yang tenang dan fikiran terbuka.

Kegagalan zionis dalam merancang pencetus keganasan besar dunia dirantau timur tengah telah menciptakan sesuatu agenda terbaru menerusi filem "Innocence of Muslims" ternyata membuatkan seluruh umat islam marah, jika anda tanya saya, saya juga marah tapi anda semua kena ingat marah itu mengundang syaitan, maka anda lihat pelbagai cara demo dilakukan oleh orang islam, ganas bukan? merosakkan harta benda dan melibatkan kerugian kepada kerajaan.

Islam itu indah, sabar itu mendekatkan kita kepada Allah, andai kita tenang saat menghadapi provokasi insyaallah kita akan selamat. seperti telah sedia maklum di malaysia tidak terlepas akan berdemo tapi kedua parti politik melayu ini seakan ingin mengambil kredit diatas demo yang akan dilaksanakan. Tak apa biarkan mereka asal kita ikhlas didalam usaha yang dilakukan.

Why Malaysia is main target? serangan terhadap agama islam telah dilancarkan dengan kerap pada akhir akhir ini, siri penerbitan filem telah membuatkan seluruh orang melayu islam marah dan ditambah dengan kata-kata seorang bukan muslim dari parti pembangkang mengatakan "buang masa" apabila ini berlaku andai ada sesuatu yang berlaku terhadap beliau, pasti kesalahan akan terus kepada orang melayu yakni islam dan seterusnya kepada kerajaan.Semenanjung malaysia ialah jantung dunia.

itulah Allah mencipta sesuatu saling berkait, jika Allah menjadikan manusia ada jantung, maka dunia ini disemenanjung adalah jantungnya, jika lihat peta ia letak sebelah kiri, jantung manusia juga sebelah kiri.. nabi pesan tidur mengiring kekanan supaya jantung dapat berehat, lihat disebelah kanan jantung dunia virus telah menyerang kini ia menghampiri sebelah kiri dirantau asia.

Campurtangan pihak kristian makin kelihatan dimana blog helen ang telah sedikit merungkai agenda pembangkang dan pihak kristian didalam mewujudkan suasana anti agama dikalangan rakyat malaysia. jika anda tanya kenapa kristian? jawapnya kristian hari ini adalah topeng zionis didalam agenda sebenar mereka.perlu diambil perhatian apabila siap saja pusat keagaman kristian di bukit jalil, maka misi untuk menawan Malaysia pasti bertambah giat dijalankan dimana ia bakal menjadi tempat pertemuan dan perancangan agen agen asing di malaysia.

Dasar pecah dan perintah dimana orang-orang cina diberi kelebihan untuk menguasai ekonomi telah membuahkan hasil ketika ini. dengan menguasi ekonomi mereka dapat menekan kerajaan sekarang didalam membuat permintaan yang melampau melalui MCA NGO dan dibantu baik oleh DAP, mereka menggunakan kelemahan kerajaan melalui polisi yang dirangka.agenda memusnahkan malaysia untuk menghilangkan agama rasmi, raja serta melayu itu sendiri diliberalkan dan perkara utama ialah republik of malaysia + singapura

Sejarah melayu bergitu panjang dan ada hubungkait ketara dengan kerajaan nabi daud nabi sulaiman, kita jangan tertipu dengan sejarah disekolah yakni paleolitik mesolitik atau bermacam tik tik, sejarah tamadun perlu diukur dari zaman nabi nabi yang diturunkan.sejak terhapusnya peradapan awal ketika era nabi nuh orang orang melayu terus berevolusi dan menerap buadaya luar didalam kehidupan seharian, jika ada membaca sejarah-sejarah lama semenanjung tanah melayu adalah tanah yang dijanjikan, maka tidak hairanlah Nabi Ibrahim mengembara ke timur jauh dan berkahwin dengan salah orang wanita yang dikatakan "keturah" keturah itu bukan namanya tapi panggilan wanita dari asia tenggara. hikayat camelot prester john bukan sekadar hikayat tapi ade klue mengenai melayu namun ia dihilangkan kerana sejarah ditulis oleh mereka yang menang. misi utama zionis adalah berpaksikan sejarah nabi daud dan nabi sulaiman untuk membentuk israel raya atau persekutuan israel.

Berbalik mengenai perancangan zionis di malaysia mereka menyalurkan dana dana melalui NGO dan Parti politik dan paling hangat dikatakan melalui SUARAM oleh media ketika ini. itu baru satu, belum lagi yang lain lain kerana setiap dana disalurkan atas nama hak asasi, pembangunan rakyat dan pelbagai lagi nama. jika kerajaan mengambil tindakkan maka mudah untuk mereka mengadu domba.dana - dibersihkan melalui 1. NGO/Politik 2. Compy 

kemudian dana akan disalurkan semula kepada "mereka"

Sempena perhimpunan yang diadakan mohon pihak berkuasa berhati hati kerana akan cuba diambil kesempatan oleh agen asing untuk mengerohkan suasana.syawal telah berlalu dan kini telah memasuki bulan 9 dan ada 3bulan lagi sedaya upaya zionis untuk cuba menwujudkan kekacauan, saudara semua tidak perlu risau tentang pandangan 2012 cuma ia adalah permulaan untuk sesuatu yang baru. maka bersedialah minda hati kekuatan doa kepada Allah didalam menjalani kehidupan akan datang yang mencabar umat islam diMalaysia

"Akulah Tuhan kamu! Akulah yang sepatutnya ditakuti. Oleh itu janganlah kamu mengambil tuhan selain Aku. Dan barangsiapa yang takut untuk mengambil tuhan yang lain selain daripada Aku, maka layaklah dia mendapat pengampunanKu" (Riwayat Ahmad dan Tirmidzi -Hadis qudsi)

Diharapkan pemimpin islam bertegaslah demi agama Allah, jangan risau jika ujian dikenakan kerana ia bakal menyelamatkan anda disana..

kenangkan nasib saudara di Burma tentang apa yang berlaku, dan berani untuk menolong mereka. senyapkan mulut kafir di Malaysia ini suka mempertikaikan duit bantuan kepada muslimin muslimat disana oleh kerajaan.

lihatlah dan fahami alam ini dengan ketenangan minda dan jiwa insyaallah ada jawapan untuk anda semua.. jika anda bukan islam maka marilah ke agama yang benar dan nyata selagi nyawa dikandung badan insyaallah.

salam hormat

terima kasihMB dengan ini mengajak sahabat-sahabat MB menyokong blog baru ini. Semoga dengan sokongan kita blog ini akan lebih maju ke hadapan. Bahkan setakat saat ini, walaupun blog ini masih baru tetapi telah ramai pihak yang takut dengan kemunculan blog ini. :)

Sila lihat blog yang MB maksudkan itu di sini.

GEMPUR KOMANDO MALAYSIA SIAP SEDIA UNTUK TEMPUR!!!


MB ucapkan Syabas dan Tahniah kepada Pendekar-Pendekar negara di atas kejayaan anda. Siang tadi seramai 59 warga GGK yang baru telah menerima beret hijau dan pisau komando dari Panglima Tentera Darat.


Semoga pasukan ini akan menjadi benteng utama dan lebih ke hadapan dalam mempertahankan tanahair tercinta. 

Demi Alif Ba Ta.... Kita sudah tiada masa....!!!PRO-M BAKAL BOIKOT PRK TERDEDAH!!!

MB tertarik dengan satu poster yang MB baru terjumpa didalam fb Pro-M ini. Walaupun Pilihanraya Kampus di UTHM telah selesai. MB merasakan perlu mendedahkan penipuan yang Pro-Mahasiswa UTHM  lakukan ini bagi menjaga ketenteraman dan keamanan kampus tercinta. Dalam poster ini ternyata Pro-Mahasiswa telah berbohong dan menipu secara terang-terangan. Keseluruhan pencalonan yang terbatal adalah 12 orang yang mana seorang daripada Aspirasi UTHM. Ini dapat dilihat betapa telusnya perjalanan Pilihanraya Kampus di UTHM. Kesemua mereka ini dibatalkan pencalonan kerana telah melakukan kesalahan seperti yang telah dilaporkan didalam page dibawah ini.


MB telah mendapatkan kepastian mereka yang terlibat di dalam perbicaraan ini. Kesemua mereka yang dibatalkan pencalonan ini telah mengakui kesalahan mereka semasa dibicarakan. Persoalan disini kenapakah Pro-Mahasiswa bercakap tidak serupa bikin sekarang?

Info MB perolehi daripada dalaman Pro-Mahasiswa ini mengatakan bahawa arahan pihak atas Pro-Mahasiswa sendiri yang meminta Calon-calon ini pergi membuat rakaman ini walaupun calon-calon telah mengetahui ia melanggar peraturan. Persoalan MB ingin timbulkan disini, adakah ini satu konspirasi dalam menimbulkan ketegangan dalam kampus UTHM?

Apabila MB mengkaji isu ini, MB mendapati ada kemungkinan Pro-Mahasiswa di kampus yang sedang menjalani Pilihanraya kampus ini akan memboikot PRK kali ini. Analisis ini dibuat berdasarkan populariti Pro-Mahasiswa ini semakin menurun mendadak. Bagi mengelakkan Pro-Mahasiswa malu teruk dengan kekalahan kali ini, Pro-Mahasiswa telah menimbulkan pelbagai fitnah dan isu sehinggakan isu yang bukan isu pun ditimbulkan untuk memperbodohkan mahasiswa sebagainya isu calon tua di UM. Ini sebenarnya permulaan kepada agenda mereka untuk memboikot Pilihanraya kali ini.

Hati-Hati Mahasiswa dengan Pembohongan Pro-Mahasiswa ini.

AMANAT PEMBANGKANG DALAM PRK!!!


MB ucapkan tahniah kepada Presiden Pro-Mahasiswa Nasional saudara Edikoup kerana telah menyeru seluruh mahasiswa menolak Pro-Mahasiswa dalam pemilihan Pilihanraya kampus nanti. Dalam ucapan Edikoup ini dapat kita fahami bahawa Edikoup menyeru mahasiswa memilih pemimpin yang BAIK dan AMANAH.


Di kesempatan ini MB menyeru kepada seluruh mahasiswa untuk sebarkan kepincangan dan kejahatan serta keburukkan yang telah PMI dan Pro-Mahasiswa lakukan agar mahasiswa tidak tersilap memilih pemimpin. Disini MB sediakan video bagi memudahkan mahasiswa melihat sendiri penipuan Pro-Mahasiswa dan PMI lakukan selama ini.
Pilih Keamanan. Pilih Aspirasi.
Toleransi, Bukan Demonstrasi!!!

PENDEDAHAN KONSPIRASI BERSIH KAMPUS!!!


Selama ini MB perhatikan Pro-Mahasiswa asyik bermain dengan isu konspirasi2020. Jika anda kaji mereka ini tidak pernah memikirkan kebajikan mahasiswa. Manifesto Pro-Mahasiswa sekarang sangat tidak releven. Semuanya mengikut telunjuk Bang Anwar Bin Ibrahim. Jika dilihat di Universiti Malaya, saban masa berdemo saja kerja mereka sehingga sanggup tidak hadir ke kelas. Inikah pemimpin yang kita nak?

Dalam video ini telah sah dinafikan oleh Perdana Menteri kita dan pihak yang terlibat berhubung Konspirasi2020. Ini semua orang-orang munafik punya angkara. Apapun MB dengar ada pihak didalam Pro-Mahasiswa dan Persatuan Mahasiswa Islam (PMI) yang telah berpaling tadah. Mereka ini telah membocorkan maklumat Operasi Bersih Kampus. Gerakan mereka sama seperti Ambiga telah buat iaitu dengan mengadakan demo di sana sini.Maklumat yang turut MB terima, di utara tanah air telah ditubuhkan satu kumpulan salah satu daripada cabang Operasi Bersih Kampus ini yang mana di sebalik tadbirnya adalah perancangan Fahmi Komunis. Kumpulan ini telah bertanding di salah satu kampus di Utara tanah air. Ini logo kumpulan yang MB maksudkan.


Anda pikirkan pilihan anda. Jika anda hendak diri dan kampus anda musnah disebabkan ideologi Fahmi Komunis, sila pilih mereka!!! Tetapi jika anda sayangkan Agama, Bangsa dan Tanahair serta kampus tercinta anda, anda tahu patut pilih siapa menjadi pemimpin anda!!!!
Wednesday, 19 September 2012

TSUNAMI BERMULA DI SELATAN!!!


Tahniah buat Aspirasi UTHM!!! MB terkejut apabila membaca berita di akbar ini. Sebelum ini dengan lantangnya Pro-Mahasiswa melaungkan akan memenangi Pilihanraya Kampus di UTHM. Kata-kata ini MB dengar dari mulut orang kuat Farhan Razi di sebuah warung di Parit Raja semasa MB menghadiri rumah terbuka di Batu Pahat tempoh hari. MB terus mengkaji betul ke kenyataan akhbar iniIni yang MB perolehi dalam salah satu page di dalam FB yang mana maklumat-maklumat terbaru dan benar di salurkan. Setelah MB selidik lagi rupa-rupanya Pro-Mahasiswa telah menipu untuk memenangi PRK kali ini dengan membuat rakaman kempen tanpa kebenaran. Didalam Perbicaraan tersebut ke 11orang calon Pro-Mahasiswa turut mengaku kesalahan tersebut. Segala pengakuan mereka telah direkodkan supaya tidak timbul isu pada masa akan datang. 

MB melihat HEP telah berlaku adil didalam menghadapi Pilihanraya Kampus ini kerana terdapat calon Aspirasi yang turut digugurkan Pencalonan ini. Bagi MB tidak timbul isu HEP berat sebelah didalam Pilihanraya Kampus ini. MB menasihatkan Pro-Mahasiswa UTHM supaya tidak lagi menabur Fitnah terhadap HEP dan kepimpinan Pentadbiran UTHM. Nak tahu cerita lebih lanjut pasal UTHM, sila lihat disini.

Sama-sama kita menjaga keamanan IPT di negara kita ini daripada agenda jahat individu tertentu dalam mengejar kepentingan peribadi.


VIDEO SEKSI PRO-MAHASISWA DIDEDAHKAN!!!


Dalam melayari video-video di Youtube sebentar tadi, MB terjumpa satu video yang bagi MB sangat sesuai untuk dikongsi bersama dalam menlondehkan siapa Pro-Mahasiswa sebenarnya. Kerosakkan dan ketidaktenteraman yang Pro-Mahasiswa lakukan di dalam kampus harus dibasmi agar mahasiswa dapat belajar dengan tenang.


MB berikan pujian terbaik kepada mereka yang menjayakan video ini. Tahniah kerana anda berjaya menghasilkan sesuatu yang sangat memberangsangkan bagi mendedahkan siapa Pro-Mahasiswa ini.

GILIRAN ASPIRASI UM MENGHANTAR MEMORANDUM!!!!


MB mendapat berita sebentar tadi bahawa Otai Penggerak Mahasiswa Universiti Malaya telah menghantar memorandum kepada Polis Diraja Malaysia bagi menuntut jaminan keselamatan setiap calon-calon yang akan dihantar oleh Penggerak Mahasiswa dalam Pilihanraya Kampus yang akan berlangsung di UM beberapa hari lagi.

MB merisik khabar berita tersebut daripada sahabat-sahabat di UM tentang kenapa sampai begitu sekali tindakan yang mereka lakukan. Setelah mendengar penjelasan dari mereka-mereka ini, MB rasa memang patut Penggerak Mahasiswa ini mengambil langkah tersebut.

Antara sebab yang dilakukan tindakan ini adalah kerana Pro-Mahasiswa ini telah nekad untuk mempertahankan kemenangan mereka walau dengan apa cara sekali pun walaupun ia melanggar undang-undang dan hukum agama. Pro-Mahasiswa ini sanggup berdemo dan merempuh serta mewujudkan suasana tidak tenteram yang mana secara tidak langsung seperti mengugut mahasiswa supaya mengundi calon Pro-Mahasiswa. Sebagai contoh baru-baru ini Pro-Mahasiswa telah melakukan FITNAH dengan mengatakan Penggerak Mahasiswa ini bachul kerana tidak berani berdebat dengan mereka ini. Sedangkan kenyataannya Pro-Mahasiswa menyebarkan Iklan pasal perdebatan ini tanpa mendapat persetujuan daripada Penggerak Mahasiswa.


Pembohongan demi pembohongan dilakukan oleh Pro-Mahasiswa ini. Saban tahun ada tindakan yang dilakukan oleh Pro-Mahasiswa ini yang sangat keterlaluan. Anda boleh lihat di sini. 


Jika kes calon ghaib yang berlaku sebelum ini, secara jujurnya MB merasakan Pro-Mahasiswa kena turut menghantar memorandum tetapi bukan kepada PDRM. MB berpendapat supaya mereka harus menghantar kepada PAWANG-PAWANG kerana Pro-Mahasiswa ini selalu bermain dengan perkara-perkara ghaib. :)


MB berjanji disini akan melondehkan kejahilan Pro-Mahasiswa kepada mahasiswa.

Tuesday, 18 September 2012

ASPIRASI UM MENGEGARKAN ASTRO AWANI DENGAN AGENDA MAHASISWA!!!!


Kali ini MB melihat Pengerak lebih ke hadapan berbanding Pro-Mahasiswa di UM. Sumber risikan MB mendapati mahasiswa sekarang sudah sedar permainan yang dimainkan oleh Pro-Mahasiswa yang terang-terang menipu mahasiswa atas kepentingan peribadi Bang Anwar Bin Ibrahim. Malah mahasiswa sudah mula beralih arah menyokong kepimpinan Pengerak kerana agenda perjuangan yang di bawa Pengerak lebih rasional dan benar-benar memperjuangkan mahasiswa. 

Isu Debat antara Pengerak dan Pro-Mahasiswa di UM ternya dimanipulasikan oleh Pro-Mahasiswa apabila Pro-Mahasiswa menjadi munafik dengan memfitnah Pengerusi Pengerak penakut kerana menolak pelawaan Debat mereka.Ada kisah di sebaliknya. 

MB akan bongkar satu-persatu penipuan Pro-Mahasiswa ini nanti.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...